De maatregelen die de leiders van de zeventien eurolanden hebben aangekondigd, worden beschouwd als tegemoetkomingen aan Italië en Spanje. Er wordt ingegrepen op de werking van de noodfondsen voor de eurozone. Zo zal het permanente noodfonds ESM in de toekomst rechtstreeks probleembanken kunnen herkapitaliseren.

De eerste reactie van de markten was alvast hoopvol. Vrijdag lieten de beurzen zich van hun beste kant zien. Op Euronext Brussel steeg de Bel20 met 3,80 procent tot 2.227,63 punten. KBC won 7,03 procent tot 16,67 euro, bij Ageas kwam er 6,27 procent bij tot 1,56 euro. AB InBev steeg met 3,86 procent tot 61,30 euro, wat te maken heeft met de volledige overname van de Mexicaanse Grupo Mondelo, de eigenaar van het Corona-bier.

Ook elders in Europa reageerden beleggers behoorlijk positief. Zowel in Parijs als in Frankfurt werd er ruim 4 procent winst genoteerd. De EuroStoxx50 sloot 4,74 procent hoger af.

Vrijdag zakte ook de Spaanse en Italiaanse langetermijnrente met enkele tientallen basispunten. (Belga/BO/KVDA)

De maatregelen die de leiders van de zeventien eurolanden hebben aangekondigd, worden beschouwd als tegemoetkomingen aan Italië en Spanje. Er wordt ingegrepen op de werking van de noodfondsen voor de eurozone. Zo zal het permanente noodfonds ESM in de toekomst rechtstreeks probleembanken kunnen herkapitaliseren. De eerste reactie van de markten was alvast hoopvol. Vrijdag lieten de beurzen zich van hun beste kant zien. Op Euronext Brussel steeg de Bel20 met 3,80 procent tot 2.227,63 punten. KBC won 7,03 procent tot 16,67 euro, bij Ageas kwam er 6,27 procent bij tot 1,56 euro. AB InBev steeg met 3,86 procent tot 61,30 euro, wat te maken heeft met de volledige overname van de Mexicaanse Grupo Mondelo, de eigenaar van het Corona-bier. Ook elders in Europa reageerden beleggers behoorlijk positief. Zowel in Parijs als in Frankfurt werd er ruim 4 procent winst genoteerd. De EuroStoxx50 sloot 4,74 procent hoger af.Vrijdag zakte ook de Spaanse en Italiaanse langetermijnrente met enkele tientallen basispunten. (Belga/BO/KVDA)