De beurs van Tokio opende met een winst van 2,47 procent. De beurs van Hong Kong ging meteen 5,72 pct de hoogte in en die van Sydney won 4 pct.

De centrale banken van Europa, de VS, Canada, Groot-Brittannië, Japan en Zwitserland zorgden er voor dat Europese banken goedkoper aan dollarfinancieringen kunnen geraken. Dat maakt het die banken mogelijk vlotter kredieten te verstrekken aan gezinnen en bedrijven, wat belangrijk is gelet op de schuldencrisis en de dreigende recessie.

Euronext Brussel ging woensdag net als de andere Europese beurzen fors hoger. De Bel20 klom met 3,32 procent tot een slot van 2.073,95 punten.

In het zog van de Europese markten sloot ook de beurs van New York woensdag euforisch af. Ook daar reageerden de beleggers positief op de gecoördineerde actie van een aantal centrale banken, en op Amerikaanse statistieken, die het spookbeeld van een recessie verdrijven. De Dow Jones won 4,18 procent, de Nasdaq 4,17 procent. (Belga/TE)

De beurs van Tokio opende met een winst van 2,47 procent. De beurs van Hong Kong ging meteen 5,72 pct de hoogte in en die van Sydney won 4 pct. De centrale banken van Europa, de VS, Canada, Groot-Brittannië, Japan en Zwitserland zorgden er voor dat Europese banken goedkoper aan dollarfinancieringen kunnen geraken. Dat maakt het die banken mogelijk vlotter kredieten te verstrekken aan gezinnen en bedrijven, wat belangrijk is gelet op de schuldencrisis en de dreigende recessie. Euronext Brussel ging woensdag net als de andere Europese beurzen fors hoger. De Bel20 klom met 3,32 procent tot een slot van 2.073,95 punten. In het zog van de Europese markten sloot ook de beurs van New York woensdag euforisch af. Ook daar reageerden de beleggers positief op de gecoördineerde actie van een aantal centrale banken, en op Amerikaanse statistieken, die het spookbeeld van een recessie verdrijven. De Dow Jones won 4,18 procent, de Nasdaq 4,17 procent. (Belga/TE)