In de tweede helft van 2014 is de volatiliteit weliswaar toegenomen. Dat kwam doordat de Amerikaanse Federal Reserve zijn liquiditeitsinjecties in oktober heeft stopgezet, terwijl de Bank van Japan en de Europese Centrale Bank ermee zijn begonnen.

De Amerikaanse beurzen hebben zich opnieuw overtroffen: de S&P500 (+11,4 %) en de Dow-Jones (+7,5 %) hebben nieuwe records neergezet, ondanks de sterkere dollar. De technologiebeurs Nasdaq (+13,4 %) heeft voor het eerst sinds 2000 de grens van de 5000 punten in zicht. Bedrijven als Apple, Microsoft en Google staan bovenaan in de rangschikking van de grootste beurskapitalisaties ter wereld. In Europa zijn de indexen weliswaar gestegen (+4,4 % voor de Stoxx 600), maar ze zijn opnieuw achtergebleven op Wall Street.

De Bel-20 heeft zich onderscheiden met een stijging van 12,4 procent, bijna drie keer beter dan het Europese gemiddelde. Het is de derde overperformance in drie jaar. De sterindex van Euronext Brussel heeft geprofiteerd van de stijging van Belgacom (+40 %), in het zog van een sterke telecomsector, en van bpost, waarvan de dividendverhoging goed werd onthaald. AB InBev heeft 2014 afgesloten met een beurskapitalisatie van 150 miljard euro, goed voor de helft van het hele gewicht van de Beurs van Brussel.

In de tweede helft van 2014 is de volatiliteit weliswaar toegenomen. Dat kwam doordat de Amerikaanse Federal Reserve zijn liquiditeitsinjecties in oktober heeft stopgezet, terwijl de Bank van Japan en de Europese Centrale Bank ermee zijn begonnen. De Amerikaanse beurzen hebben zich opnieuw overtroffen: de S&P500 (+11,4 %) en de Dow-Jones (+7,5 %) hebben nieuwe records neergezet, ondanks de sterkere dollar. De technologiebeurs Nasdaq (+13,4 %) heeft voor het eerst sinds 2000 de grens van de 5000 punten in zicht. Bedrijven als Apple, Microsoft en Google staan bovenaan in de rangschikking van de grootste beurskapitalisaties ter wereld. In Europa zijn de indexen weliswaar gestegen (+4,4 % voor de Stoxx 600), maar ze zijn opnieuw achtergebleven op Wall Street. De Bel-20 heeft zich onderscheiden met een stijging van 12,4 procent, bijna drie keer beter dan het Europese gemiddelde. Het is de derde overperformance in drie jaar. De sterindex van Euronext Brussel heeft geprofiteerd van de stijging van Belgacom (+40 %), in het zog van een sterke telecomsector, en van bpost, waarvan de dividendverhoging goed werd onthaald. AB InBev heeft 2014 afgesloten met een beurskapitalisatie van 150 miljard euro, goed voor de helft van het hele gewicht van de Beurs van Brussel.