Op 28 februari 2002 werd de Belgische frank na 170 jaar uit circulatie genomen. Volgens gegevens van de Nationale Bank van België (NBB) werd voor een bedrag van ongeveer 169.221.281 euro aan oude Belgische frank niet ingewisseld. Het gaat omgerekend om 15.727.456 biljetten.

Vzw De Koop Kringloopcentrum wil iedereen nu de gelegenheid geven om van dat oude geld af te geraken. Wie van 15 september tot en met 2 oktober te veel betaalt - in oude Belgische frank - bij een aankoop in de drie Kringwinkels, krijgt het wisselgeld terug in euro.

Wie nog in het bezit is van Belgische biljetten die uitgegeven werden door de Nationale Bank, kan overigens nog steeds terecht aan de loketten van de NBB. Muntstukken kunnen niet meer worden omgeruild. De richtlijnen daarvoor vindt u terug op de website van de Nationale Bank van België (NBB)

Op 28 februari 2002 werd de Belgische frank na 170 jaar uit circulatie genomen. Volgens gegevens van de Nationale Bank van België (NBB) werd voor een bedrag van ongeveer 169.221.281 euro aan oude Belgische frank niet ingewisseld. Het gaat omgerekend om 15.727.456 biljetten. Vzw De Koop Kringloopcentrum wil iedereen nu de gelegenheid geven om van dat oude geld af te geraken. Wie van 15 september tot en met 2 oktober te veel betaalt - in oude Belgische frank - bij een aankoop in de drie Kringwinkels, krijgt het wisselgeld terug in euro. Wie nog in het bezit is van Belgische biljetten die uitgegeven werden door de Nationale Bank, kan overigens nog steeds terecht aan de loketten van de NBB. Muntstukken kunnen niet meer worden omgeruild. De richtlijnen daarvoor vindt u terug op de website van de Nationale Bank van België (NBB)