De Duitse onderhandelaars - bondskanselier Angela Merkel, minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière en staatssecretaris van Financiën Jörg Asmussen - drongen aan op dit punt tijdens de onderhandelingen zondag in Brussel, die resulteerden in een omvangrijk steunmechanisme voor de zwaarst schuldendragende landen van de eurozone. De krant baseert zich daarvoor op hooggeplaatste regeringsbronnen.

"Met het oog op de vertrouwenscrisis in de eurozone, hebben zelfs de Fransen zich moeten neerleggen bij het argument dat een Duitser, die zich inzet voor stabiliteit, zich hierop moet toeleggen", schrijft de krant. "De ECB moet een steunpilaar van monetaire stabiliteit worden."

De kansen van Weber, lid van de raad van gouverneurs van de ECB, waren al aanzienlijk toegenomen met de benoeming in februari van de Portugees Victor Constancio als vicevoorzitter, door het streven naar evenwicht tussen noordelijke en zuidelijke landen.

De Duitse onderhandelaars - bondskanselier Angela Merkel, minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière en staatssecretaris van Financiën Jörg Asmussen - drongen aan op dit punt tijdens de onderhandelingen zondag in Brussel, die resulteerden in een omvangrijk steunmechanisme voor de zwaarst schuldendragende landen van de eurozone. De krant baseert zich daarvoor op hooggeplaatste regeringsbronnen. "Met het oog op de vertrouwenscrisis in de eurozone, hebben zelfs de Fransen zich moeten neerleggen bij het argument dat een Duitser, die zich inzet voor stabiliteit, zich hierop moet toeleggen", schrijft de krant. "De ECB moet een steunpilaar van monetaire stabiliteit worden." De kansen van Weber, lid van de raad van gouverneurs van de ECB, waren al aanzienlijk toegenomen met de benoeming in februari van de Portugees Victor Constancio als vicevoorzitter, door het streven naar evenwicht tussen noordelijke en zuidelijke landen.