Wie dinsdag benzine aan de pomp tankt, betaalt daar vanaf maximaal 1,713 euro per liter superbenzine 95 voor, wat overeenstemt met een stijging met 2,6 eurocent.

Superbenzine 98 wordt eveneens 2,6 eurocent duurder, tot 1,733 euro per liter, meldt de FOD Economie maandag. Als vanouds zijn de prijsstijgingen het gevolg van de stijging van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.

Vorige week noteerde de maximumprijs voor diesel aan de pomp 2,4 cent hoger tot 1,55 euro per liter, waarmee de recordprijs van 23 januari geëvenaard werd.

Cliquet

Met een toenemende benzineprijs in het vooruitzicht pleit de automobilistenvereniging Touring opnieuw voor het negatieve of 'omgekeerd' cliquetsysteem, waarmee de accijnzen op brandstof verlaagd worden zodra die te duur wordt.

Het zogenaamde omgekeerd cliquetsysteem trad vroeger in werking als de maximumprijs van diesel boven de 1,5 euro klom en die van benzine boven de 1,7 euro. Het systeem werd in januari afgeschaft, wat volgens Touring nefast is voor de economie. "Autorijden wordt in ons land onbetaalbaar," besluit de automoblistenvereniging. (Belga/BO)

Wie dinsdag benzine aan de pomp tankt, betaalt daar vanaf maximaal 1,713 euro per liter superbenzine 95 voor, wat overeenstemt met een stijging met 2,6 eurocent. Superbenzine 98 wordt eveneens 2,6 eurocent duurder, tot 1,733 euro per liter, meldt de FOD Economie maandag. Als vanouds zijn de prijsstijgingen het gevolg van de stijging van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten. Vorige week noteerde de maximumprijs voor diesel aan de pomp 2,4 cent hoger tot 1,55 euro per liter, waarmee de recordprijs van 23 januari geëvenaard werd. CliquetMet een toenemende benzineprijs in het vooruitzicht pleit de automobilistenvereniging Touring opnieuw voor het negatieve of 'omgekeerd' cliquetsysteem, waarmee de accijnzen op brandstof verlaagd worden zodra die te duur wordt. Het zogenaamde omgekeerd cliquetsysteem trad vroeger in werking als de maximumprijs van diesel boven de 1,5 euro klom en die van benzine boven de 1,7 euro. Het systeem werd in januari afgeschaft, wat volgens Touring nefast is voor de economie. "Autorijden wordt in ons land onbetaalbaar," besluit de automoblistenvereniging. (Belga/BO)