Het vorige record dateert van 9 maart, toen aan de pomp voor een liter benzine 95 maximum 1,624 euro werd neergeteld. Ook de maximumprijs voor een liter diesel gaat vrijdag hoger tot 1,448 euro (+0,5 eurocent). Daarmee ligt de dieselprijs maar net onder het record van 1,469 euro per liter.

De hogere maximumprijzen zijn een gevolg van de indexering van de distributiemarges en van de bijdrage voor de strategische voorraden. Duurdere benzine heeft uiteraard ook te maken met de evolutie van de olieprijzen op de internationale markten. Ook stookolie wordt namelijk duurder. Vanaf vrijdag kost een liter maximaal 0,8362 euro, en dat vanaf een bestelling van meer dan 2.000 liter. Dat stemt overeen met een stijging met 0,32 eurocent.

Het vorige record dateert van 9 maart, toen aan de pomp voor een liter benzine 95 maximum 1,624 euro werd neergeteld. Ook de maximumprijs voor een liter diesel gaat vrijdag hoger tot 1,448 euro (+0,5 eurocent). Daarmee ligt de dieselprijs maar net onder het record van 1,469 euro per liter.De hogere maximumprijzen zijn een gevolg van de indexering van de distributiemarges en van de bijdrage voor de strategische voorraden. Duurdere benzine heeft uiteraard ook te maken met de evolutie van de olieprijzen op de internationale markten. Ook stookolie wordt namelijk duurder. Vanaf vrijdag kost een liter maximaal 0,8362 euro, en dat vanaf een bestelling van meer dan 2.000 liter. Dat stemt overeen met een stijging met 0,32 eurocent.