Belgische topsalarissen dalen al vijf jaar op rij

11/12/13 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Bron: Trends

De salarissen van Belgische CEO's dalen al voor het vijfde jaar op rij. Dat blijkt uit studie van de Vlerick Business School bij 650 beursgenoteerde bedrijven in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Verenigd Koninkrijk.

Belgische topsalarissen dalen al vijf jaar op rij

© Thinkstock

De crisis die in 2008 begon, heeft veel bedrijven ertoe aangespoord de tering naar de nering te zetten, met inleveringen tot gevolg. Ook aan aandelen gerelateerde bonussen leverden de voorbije jaren minder op.

Niet alleen lopen de Belgische topsalarissen terug, ze zijn ook bij de laagste van de onderzochte bedrijven. Het Verenigd Koninkrijk heeft nog altijd de best betaalde CEO's. Beursgenoteerde Britse bedrijven met een balanstotaal van meer dan 5 miljard euro hebben tot ruim 4 miljoen euro over voor hun topman.

In Duitsland is dat ruim 3 miljoen euro, in Nederland 2,4 miljoen euro, in Frankrijk 2,3 miljoen euro en in België 1,98 miljoen.

Uit de studie blijkt ook nog dat CEO's gemiddeld iets meer dan het dubbele verdienen van de andere leden van het managementcomité. (K.C.)

Lees meer over:

Onze partners