De tienjaarsrente op Belgisch staatspapier stijgt met een klein tiental basispunten naar zowat 4,3 procent. De stijging is een reactie op de verlaging met twee stappen van de Belgische kredietwaardigheid door ratingbureau Moody's.

De beslissing van Moody's kan bij het Agentschap van de Schuld op weinig begrip rekenen. "Compleet overdreven", zegt directeur Jean Deboutte.

Zo verwijst Moody's naar de open economie van ons land. "Terwijl open economieën het op langere termijn toch beter doen dan gesloten", argumenteert Deboutte.

Ook de inschatting door Moody's van de gevolgen voor de Belgische staat van de Dexia-uitlopers noemt Deboutte overdreven. "Op deze manier verliezen de ratingagentschappen hun credibiliteit", vindt hij. (Belga/KVDA)

De tienjaarsrente op Belgisch staatspapier stijgt met een klein tiental basispunten naar zowat 4,3 procent. De stijging is een reactie op de verlaging met twee stappen van de Belgische kredietwaardigheid door ratingbureau Moody's. De beslissing van Moody's kan bij het Agentschap van de Schuld op weinig begrip rekenen. "Compleet overdreven", zegt directeur Jean Deboutte. Zo verwijst Moody's naar de open economie van ons land. "Terwijl open economieën het op langere termijn toch beter doen dan gesloten", argumenteert Deboutte. Ook de inschatting door Moody's van de gevolgen voor de Belgische staat van de Dexia-uitlopers noemt Deboutte overdreven. "Op deze manier verliezen de ratingagentschappen hun credibiliteit", vindt hij. (Belga/KVDA)