De Belgische langetermijnrente was gisteren al met 17 basispunten gedaald, en ging vanochtend door op dat elan. Net na 9 uur uur bedroeg de daling 7 basispunten, wat de rente op 2,99 procent bracht.

Dat is opvallend, want in november vorig jaar kwam de rente op Belgisch staatspapier met een looptijd van tien jaar nog dicht bij 6 procent. België dreigde toen meegesleurd te worden in het zog van probleemlanden zoals Italië en Spanje, maar staat er nu veel beter voor.

De rente op Frans staatspapier met een looptijd van tien jaar is met 12 basispunten gedaald tot 2,422 procent, een historisch diepterecord. Beleggers hebben blijkbaar vertrouwen in Frankrijk in een onzekere economische omgeving. (Belga/KVDA)

De Belgische langetermijnrente was gisteren al met 17 basispunten gedaald, en ging vanochtend door op dat elan. Net na 9 uur uur bedroeg de daling 7 basispunten, wat de rente op 2,99 procent bracht. Dat is opvallend, want in november vorig jaar kwam de rente op Belgisch staatspapier met een looptijd van tien jaar nog dicht bij 6 procent. België dreigde toen meegesleurd te worden in het zog van probleemlanden zoals Italië en Spanje, maar staat er nu veel beter voor. De rente op Frans staatspapier met een looptijd van tien jaar is met 12 basispunten gedaald tot 2,422 procent, een historisch diepterecord. Beleggers hebben blijkbaar vertrouwen in Frankrijk in een onzekere economische omgeving. (Belga/KVDA)