Vrijdagmiddag daalde de rente even naar 2 procent, maar steeg daarna weer licht. Het is geleden van mei 2013 dat de drempel van 2 procent werd bereikt.

Begin mei van vorig jaar werd ook de laagste tienjaarsrente ooit opgetekend voor ons land: 1,92 procent.

'Door de lage rente spaart België dit jaar alleen al tientallen miljoenen euro's, mogelijk tot honderd miljoen euro", aldus Jean Deboutte, directeur bij het Agentschap van de Schuld. Over langere termijn zou het om miljarden euro's kunnen gaan.

De rentedaling, die ook in andere Europese landen doorzet, heeft verschillende oorzaken. Zo is er de jacht van beleggers naar rendement boven wat de Duitse tienjaarsrente biedt, en is er de betrouwbaarheid van overheidsobligaties als beleggingsinstrument. (Belga/BO)

Vrijdagmiddag daalde de rente even naar 2 procent, maar steeg daarna weer licht. Het is geleden van mei 2013 dat de drempel van 2 procent werd bereikt. Begin mei van vorig jaar werd ook de laagste tienjaarsrente ooit opgetekend voor ons land: 1,92 procent. 'Door de lage rente spaart België dit jaar alleen al tientallen miljoenen euro's, mogelijk tot honderd miljoen euro", aldus Jean Deboutte, directeur bij het Agentschap van de Schuld. Over langere termijn zou het om miljarden euro's kunnen gaan. De rentedaling, die ook in andere Europese landen doorzet, heeft verschillende oorzaken. Zo is er de jacht van beleggers naar rendement boven wat de Duitse tienjaarsrente biedt, en is er de betrouwbaarheid van overheidsobligaties als beleggingsinstrument. (Belga/BO)