Dat schrijft De Tijd. Zowat iedereen ging ervan uit dat België via 'zijn' twee bestuurders, Emiel Van Broekhoven en Michel Tilmant, invloed kon uitoefenen bij BNP Paribas. Maar wat blijkt? De twee Belgische bestuurders zijn wel voorgedragen door de Belgische regering, maar ze zetelen in eigen naam en als onafhankelijken in de raad van bestuur. Ze zijn dus ook niet de vertegenwoordigers van de regering.

België heeft met andere woorden geen enkele hefboom om zijn stem te laten horen, behalve op de algemene vergadering van de Franse bank. "Michel Tilmant en ik rapporteren niet aan de minister van Financiën, noch aan de staatsholding FPIM of aan eender wie. Zaken die niet publiek bekend zijn, mogen we niet delen", zegt Emiel Van Broekhoven. (Belga/TV)

Dat schrijft De Tijd. Zowat iedereen ging ervan uit dat België via 'zijn' twee bestuurders, Emiel Van Broekhoven en Michel Tilmant, invloed kon uitoefenen bij BNP Paribas. Maar wat blijkt? De twee Belgische bestuurders zijn wel voorgedragen door de Belgische regering, maar ze zetelen in eigen naam en als onafhankelijken in de raad van bestuur. Ze zijn dus ook niet de vertegenwoordigers van de regering.België heeft met andere woorden geen enkele hefboom om zijn stem te laten horen, behalve op de algemene vergadering van de Franse bank. "Michel Tilmant en ik rapporteren niet aan de minister van Financiën, noch aan de staatsholding FPIM of aan eender wie. Zaken die niet publiek bekend zijn, mogen we niet delen", zegt Emiel Van Broekhoven. (Belga/TV)