De stijging van de consumptieprijzen in België bedroeg in april 1,5 procent (volgens de berekeningen van Eurostat) na 1,6 procent in maart. Zweden volgt met +1,0 procent, voor Litouwen en Malta (elk +0,8 procent).

De EU-lidstaten met negatieve inflatie wogen zwaarder door, want over de hele Europese Unie daalden de consumptieprijzen in april met 0,2 procent. In maart waren ze stabiel gebleven.

eurostat
© eurostat

De inflatie in de eurozone kwam op hetzelfde peil uit.

De sterkste prijsdalingen waren er in april in Roemenië (-2,6 procent), Bulgarije (-2,5 procent) en Cyprus (-2,1 procent).

In vergelijking met maart daalde de inflatie in dertien lidstaten, in zeven lidstaten bleef ze stabiel en in acht landen nam de inflatie toe.

(Belga/BO)

De stijging van de consumptieprijzen in België bedroeg in april 1,5 procent (volgens de berekeningen van Eurostat) na 1,6 procent in maart. Zweden volgt met +1,0 procent, voor Litouwen en Malta (elk +0,8 procent). De EU-lidstaten met negatieve inflatie wogen zwaarder door, want over de hele Europese Unie daalden de consumptieprijzen in april met 0,2 procent. In maart waren ze stabiel gebleven. De inflatie in de eurozone kwam op hetzelfde peil uit. De sterkste prijsdalingen waren er in april in Roemenië (-2,6 procent), Bulgarije (-2,5 procent) en Cyprus (-2,1 procent).In vergelijking met maart daalde de inflatie in dertien lidstaten, in zeven lidstaten bleef ze stabiel en in acht landen nam de inflatie toe. (Belga/BO)