De indicator van de Nationale Bank van België (NBB) die het consumentenvertrouwen peilt, zakte in juni naar -2, na twee maanden van stabilisering in april en mei op 0.

Het vertrouwen van de consumenten over de algemene economische toestand stijgt licht in juni (van 3 naar 4). Wel zijn de gezinnen licht ongeruster over een stijgende werkloosheid de komende twaalf maanden (van 6 naar 8).

De verwachtingen van de consumenten over hun financiële situatie is ongewijzigd gebleven (op -1). Opvallend is wel de duik van de spaarvooruitzichten. Die vooruitzichten zakken naar het laagste niveau sinds begin 2015 (van 4 naar -2).

NBB
© NBB

Consumentenvertrouwen sinds juni 2016

juni -6

juli -4

augustus -4

september -10

oktober -13

november -7

december -5

januari 0

februari -2

maart 0

april 0

mei 0

juni -2

De indicator van de Nationale Bank van België (NBB) die het consumentenvertrouwen peilt, zakte in juni naar -2, na twee maanden van stabilisering in april en mei op 0. Het vertrouwen van de consumenten over de algemene economische toestand stijgt licht in juni (van 3 naar 4). Wel zijn de gezinnen licht ongeruster over een stijgende werkloosheid de komende twaalf maanden (van 6 naar 8). De verwachtingen van de consumenten over hun financiële situatie is ongewijzigd gebleven (op -1). Opvallend is wel de duik van de spaarvooruitzichten. Die vooruitzichten zakken naar het laagste niveau sinds begin 2015 (van 4 naar -2).