Dat blijkt uit een tweede raming door de Nationale Bank (NBB).

Het nieuwe cijfer is iets beter dan de eerste raming die uitging van een krimp van de economie in het tweede kwartaal met 0,6 procent. Op jaarbasis daalde de economie 0,3 procent.

In de bouw bedroeg de krimp van de activiteit 0,1 procent, in de dienstensector 0,3 procent en in de industrie is de krimp het grootst: -1,7 procent. De binnenlandse werkgelegenheid zou licht zijn gedaald (-0,1 procent) tegenover de eerste maanden.

Recessie op komst

Het eerste kwartaal van 2012 werd nog een groei met 0,2 procent op kwartaalbasis geboekt. Voor het derde kwartaal verwacht de NBB ook een lichte achteruitgang, wat zou betekenen dat we in een recessie terechtkomen. (Belga/KVDA)

Dat blijkt uit een tweede raming door de Nationale Bank (NBB). Het nieuwe cijfer is iets beter dan de eerste raming die uitging van een krimp van de economie in het tweede kwartaal met 0,6 procent. Op jaarbasis daalde de economie 0,3 procent. In de bouw bedroeg de krimp van de activiteit 0,1 procent, in de dienstensector 0,3 procent en in de industrie is de krimp het grootst: -1,7 procent. De binnenlandse werkgelegenheid zou licht zijn gedaald (-0,1 procent) tegenover de eerste maanden. Recessie op komst Het eerste kwartaal van 2012 werd nog een groei met 0,2 procent op kwartaalbasis geboekt. Voor het derde kwartaal verwacht de NBB ook een lichte achteruitgang, wat zou betekenen dat we in een recessie terechtkomen. (Belga/KVDA)