Het bruto binnenlands product (bbp) van ons land nam in het derde kwartaal met 0,1 procent af tegenover het tweede kwartaal, toen een toename met 0,4 procent werd genoteerd.

Het is van het eerste kwartaal 2009 geleden dat de Belgische activiteit (met 1,8 procent) afnam. In een eerste raming eind oktober hield de Nationale Bank nog rekening met een nulgroei in het derde kwartaal.

Bij twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei, is er sprake van een recessie. Dat was voor het laatst het geval eind 2008, begin 2009.

In een reactie op het bericht van de NBB klom de Belgische langetermijnrente - op staatsobligaties van tien jaar - voor het eerst in acht handelsdagen hoger met meer dan 15 basispunten tot 4,4 procent. (Belga/Bloomberg/BO)

Het bruto binnenlands product (bbp) van ons land nam in het derde kwartaal met 0,1 procent af tegenover het tweede kwartaal, toen een toename met 0,4 procent werd genoteerd. Het is van het eerste kwartaal 2009 geleden dat de Belgische activiteit (met 1,8 procent) afnam. In een eerste raming eind oktober hield de Nationale Bank nog rekening met een nulgroei in het derde kwartaal. Bij twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei, is er sprake van een recessie. Dat was voor het laatst het geval eind 2008, begin 2009. In een reactie op het bericht van de NBB klom de Belgische langetermijnrente - op staatsobligaties van tien jaar - voor het eerst in acht handelsdagen hoger met meer dan 15 basispunten tot 4,4 procent. (Belga/Bloomberg/BO)