Door de herziening van de groei vertraagt de Belgische economie dit kwartaal sneller dan verwacht in vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar.

Op jaarbasis groeide het bbp in het eerste kwartaal met 1,5 procent. Eind vorig jaar werd nog een groeicijfer van 1,9 procent opgetekend.

Vooral de industrie deed het minder goed. De toegevoegde waarde daalde er in het eerste kwartaal met 0,3 procent. Bij de diensten (+ 0,3 procent) en vooral in de bouwsector (+ 1,3 procent) werd nog een positieve evolutie geregistreerd. De economische groei in België werd aangezwengeld door de binnenlandse vraag (+ 0,5 procent) en door de export (+ 0,7 procent).

De arbeidsmarkt verkeert nog steeds in goede vorm. De binnenlandse werkgelegenheid steeg licht, met 0,2 procent tegenover eind vorig jaar.

Door de herziening van de groei vertraagt de Belgische economie dit kwartaal sneller dan verwacht in vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar.Op jaarbasis groeide het bbp in het eerste kwartaal met 1,5 procent. Eind vorig jaar werd nog een groeicijfer van 1,9 procent opgetekend. Vooral de industrie deed het minder goed. De toegevoegde waarde daalde er in het eerste kwartaal met 0,3 procent. Bij de diensten (+ 0,3 procent) en vooral in de bouwsector (+ 1,3 procent) werd nog een positieve evolutie geregistreerd. De economische groei in België werd aangezwengeld door de binnenlandse vraag (+ 0,5 procent) en door de export (+ 0,7 procent). De arbeidsmarkt verkeert nog steeds in goede vorm. De binnenlandse werkgelegenheid steeg licht, met 0,2 procent tegenover eind vorig jaar.