In vergelijking met het voorgaande kwartaal is de toegevoegde waarde toegenomen in de bouwnijverheid (+1,1 procent) en in de diensten (+0,2 procent), en stabiliseerde ze zich in de industrie.

De economische activiteit werd ondersteund door de buitenlandse vraag. De uitvoer van goederen en diensten steeg met 0,1 procent, terwijl de invoer van goederen en diensten licht afnam (-0,1 procent).

In vergelijking met het voorgaande kwartaal steeg de binnenlandse werkgelegenheid in aantal personen in het derde kwartaal van 2015 met 0,1 procent. Ten opzichte van het overeenstemmende kwartaal van het voorgaande jaar resulteert dit in een toename met 0,7 procent. (Belga/NS)

In vergelijking met het voorgaande kwartaal is de toegevoegde waarde toegenomen in de bouwnijverheid (+1,1 procent) en in de diensten (+0,2 procent), en stabiliseerde ze zich in de industrie. De economische activiteit werd ondersteund door de buitenlandse vraag. De uitvoer van goederen en diensten steeg met 0,1 procent, terwijl de invoer van goederen en diensten licht afnam (-0,1 procent). In vergelijking met het voorgaande kwartaal steeg de binnenlandse werkgelegenheid in aantal personen in het derde kwartaal van 2015 met 0,1 procent. Ten opzichte van het overeenstemmende kwartaal van het voorgaande jaar resulteert dit in een toename met 0,7 procent. (Belga/NS)