De Belgische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gegroeid.

Dat meldt de Nationale Bank (NBB). In een eerste raming, eind juli, had de NBB nog gesproken van 0,1 procent groei.

Sterkste groei sinds 2011

Het gaat om de eerste groei van de economie sinds het eerste kwartaal van vorig jaar en de sterkste groei sinds het tweede kwartaal van 2011.

Op jaarbasis stabiliseerde de economische bedrijvigheid.

Export

Op kwartaalbasis was er groei in de industrie (+ 0,4 procent) en de dienstensector (+ 0,2 procent), maar de bouwsector ging achteruit (- 0,4 procent).

De binnenlandse vraag nam met 0,1 procent toe, onder meer omdat de gezinnen meer consumeerden (+ 0,2 procent).

De uitvoer van goederen en diensten steeg met 1,4 procent, 'met name onder invloed van een opleving van de vraag uit de grootste buurlanden'.

De binnenlandse werkgelegenheid bleef in het tweede kwartaal vermoedelijk stabiel tegenover het eerste kwartaal. Op jaarbasis daalde ze met 0,3 procent. (Belga/KVDA)

De Belgische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gegroeid. Dat meldt de Nationale Bank (NBB). In een eerste raming, eind juli, had de NBB nog gesproken van 0,1 procent groei. Sterkste groei sinds 2011 Het gaat om de eerste groei van de economie sinds het eerste kwartaal van vorig jaar en de sterkste groei sinds het tweede kwartaal van 2011. Op jaarbasis stabiliseerde de economische bedrijvigheid. Export Op kwartaalbasis was er groei in de industrie (+ 0,4 procent) en de dienstensector (+ 0,2 procent), maar de bouwsector ging achteruit (- 0,4 procent). De binnenlandse vraag nam met 0,1 procent toe, onder meer omdat de gezinnen meer consumeerden (+ 0,2 procent). De uitvoer van goederen en diensten steeg met 1,4 procent, 'met name onder invloed van een opleving van de vraag uit de grootste buurlanden'. De binnenlandse werkgelegenheid bleef in het tweede kwartaal vermoedelijk stabiel tegenover het eerste kwartaal. Op jaarbasis daalde ze met 0,3 procent. (Belga/KVDA)