Op jaarbasis bedraagt de toename van de Belgische economische activiteit 1,3 procent.

De bedrijvigheid is in elke bedrijfstak toegenomen: ten opzichte van het voorgaande kwartaal steeg de toegevoegde waarde in de industrie 0,6 procent, in de bouwsector 1,2 procent en in de dienstensector 0,3 procent.

De consumptieve bestedingen en de investeringen van de huishoudens namen toe met respectievelijk 0,5 procent en 0,8 procent. De consumptieve bestedingen en de investeringen van de overheid daarentegen daalden met respectievelijk 0,1 procent en 4,2 procent.

De binnenlandse werkgelegenheid steeg in het tweede kwartaal van 2015 met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Tegenover het tweede kwartaal van het voorgaande jaar nam ze toe met 0,6 procent.

(Belga/NS)

INR
© INR
Op jaarbasis bedraagt de toename van de Belgische economische activiteit 1,3 procent. De bedrijvigheid is in elke bedrijfstak toegenomen: ten opzichte van het voorgaande kwartaal steeg de toegevoegde waarde in de industrie 0,6 procent, in de bouwsector 1,2 procent en in de dienstensector 0,3 procent. De consumptieve bestedingen en de investeringen van de huishoudens namen toe met respectievelijk 0,5 procent en 0,8 procent. De consumptieve bestedingen en de investeringen van de overheid daarentegen daalden met respectievelijk 0,1 procent en 4,2 procent. De binnenlandse werkgelegenheid steeg in het tweede kwartaal van 2015 met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Tegenover het tweede kwartaal van het voorgaande jaar nam ze toe met 0,6 procent. (Belga/NS)