Het consumentenvertrouwen in België is in juni gelijk gebleven in vergelijking met de maand ervoor, blijkt uit het maandelijkse rapport van de Nationale Bank van België (NBB).

In mei was het consumentenvertrouwen nog naar het hoogste peil sinds oktober 2011 gestegen. De consumenten werden iets optimistischer over de algemene economische vooruitzichten in België (van -9 tot -5), terwijl ze over de werkgelegenheid ( van +31 tot +35) wat pessimistischer gestemd zijn. Hoewel de gezinnen in ons land verwachten dat hun financiële situatie de komende maanden zal verbeteren, schatten ze hun toekomstige spaarvermogen een fractie lager in (van +3 naar +2) dan een maand geleden.

De NBB-indicator die het consumentenvertrouwen in ons land meet, staat nu op -10. Ons land telt dus nog steeds meer pessimisten dan optimisten. Het is al van mei vorig jaar geleden dat de indicator nog boven nul uitkwam. (BO)

Het consumentenvertrouwen in België is in juni gelijk gebleven in vergelijking met de maand ervoor, blijkt uit het maandelijkse rapport van de Nationale Bank van België (NBB).In mei was het consumentenvertrouwen nog naar het hoogste peil sinds oktober 2011 gestegen. De consumenten werden iets optimistischer over de algemene economische vooruitzichten in België (van -9 tot -5), terwijl ze over de werkgelegenheid ( van +31 tot +35) wat pessimistischer gestemd zijn. Hoewel de gezinnen in ons land verwachten dat hun financiële situatie de komende maanden zal verbeteren, schatten ze hun toekomstige spaarvermogen een fractie lager in (van +3 naar +2) dan een maand geleden. De NBB-indicator die het consumentenvertrouwen in ons land meet, staat nu op -10. Ons land telt dus nog steeds meer pessimisten dan optimisten. Het is al van mei vorig jaar geleden dat de indicator nog boven nul uitkwam. (BO)