De indicator van het consumentenvertrouwen staat in juni op -3 punten, tegen +1 vorige maand. De index staat daarmee opnieuw op het niveau van januari dit jaar.

De Belg is vooral pessimistischer over de toekomstige economische ontwikkelingen: de deelindicator daalde in één klap met vijf punten. Ook de verwachte evolutie van de werkloosheid verslechterde fors, tot bijna het niveau van begin dit jaar.

Over hun persoonlijke financiële situatie en het vermogen om te sparen, bleef de mening van de Belg nagenoeg onveranderd. (Belga)

De indicator van het consumentenvertrouwen staat in juni op -3 punten, tegen +1 vorige maand. De index staat daarmee opnieuw op het niveau van januari dit jaar. De Belg is vooral pessimistischer over de toekomstige economische ontwikkelingen: de deelindicator daalde in één klap met vijf punten. Ook de verwachte evolutie van de werkloosheid verslechterde fors, tot bijna het niveau van begin dit jaar. Over hun persoonlijke financiële situatie en het vermogen om te sparen, bleef de mening van de Belg nagenoeg onveranderd. (Belga)