Het consumentenvertrouwen in België was in september en oktober gezakt tot -27, het laagste peil sinds 1985. In augustus klokte de NBB-barometer die het consumentenvertrouwen peilt nog af op -11 en op -13 in juli. In november veert de indicator in vergelijking met oktober licht op tot -22.

Gezinnen zijn volgens de Nationale Bank deze maand iets minder pessimistisch over de economische situatie in België (van -42 tot -32), hun eigen financiële situatie (van -17 tot -10) én hun spaarvermogen (van -11 tot -7).

In vergelijking met de voorgaande maanden zijn ze wel bezorgder over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (van 36 tot 38 - een stijging wijst hier op een minder gunstige ontwikkeling en een daling op een gunstiger ontwikkeling).

NBB
© NBB
Het consumentenvertrouwen in België was in september en oktober gezakt tot -27, het laagste peil sinds 1985. In augustus klokte de NBB-barometer die het consumentenvertrouwen peilt nog af op -11 en op -13 in juli. In november veert de indicator in vergelijking met oktober licht op tot -22. Gezinnen zijn volgens de Nationale Bank deze maand iets minder pessimistisch over de economische situatie in België (van -42 tot -32), hun eigen financiële situatie (van -17 tot -10) én hun spaarvermogen (van -11 tot -7). In vergelijking met de voorgaande maanden zijn ze wel bezorgder over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (van 36 tot 38 - een stijging wijst hier op een minder gunstige ontwikkeling en een daling op een gunstiger ontwikkeling).