De globale indicator die het consumentenvertrouwen in België peilt, daalde van -10 in juli naar -11 in augustus.

De Belgische consument werd deze maand opmerkelijk somberder over de vooruitzichten voor de algemene economische situatie. Dat is overigens al voor de tweede maand op rij het geval.

Ook de persoonlijke financiële situatie wordt negatiever ingeschat. De Belgische gezinnen houden er bovendien rekening mee dat hun spaarvermogen zal afnemen.

In augustus neemt de vrees voor toenemende werkloosheid wel af, na een aanzienlijke opstoot van pessimisme in juli.

De Belg was de afgelopen twaalf maanden het minst somber in januari en februari van dit jaar, toen de globale indicator afklokte op -4.

evolutie van de indicator van het consumentenvertrouwen in België, tabel NBB
evolutie van de indicator van het consumentenvertrouwen in België © tabel NBB

(BO)

De globale indicator die het consumentenvertrouwen in België peilt, daalde van -10 in juli naar -11 in augustus. De Belgische consument werd deze maand opmerkelijk somberder over de vooruitzichten voor de algemene economische situatie. Dat is overigens al voor de tweede maand op rij het geval.Ook de persoonlijke financiële situatie wordt negatiever ingeschat. De Belgische gezinnen houden er bovendien rekening mee dat hun spaarvermogen zal afnemen.In augustus neemt de vrees voor toenemende werkloosheid wel af, na een aanzienlijke opstoot van pessimisme in juli.De Belg was de afgelopen twaalf maanden het minst somber in januari en februari van dit jaar, toen de globale indicator afklokte op -4. (BO)