De conjunctuurbarometer van NBB staat in mei op -0,5 punten, 3,3 punten lager dan in april. De daling van het ondernemersvertrouwen wordt duidelijk in alle onderzochte sectoren, maar bleek het meest opmerkelijk in de verwerkende nijverheid.

Behalve in de bouwsector blijven de vooruitzichten over de vraag aanzienlijk verzwakken in de sectoren verwerkende nijverheid, handel en dienstverlening aan bedrijven.

De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, heeft een omslagpunt bereikt en daalt voor het eerst sinds 9 maanden, luidt het in een persbericht. In april stond de curve nog opwaarts gericht.

De Belgische economie groeide in het eerste kwartaal 2011 met 1 procent in vergelijking met het laatste kwartaal 2010.

De conjunctuurbarometer van NBB staat in mei op -0,5 punten, 3,3 punten lager dan in april. De daling van het ondernemersvertrouwen wordt duidelijk in alle onderzochte sectoren, maar bleek het meest opmerkelijk in de verwerkende nijverheid. Behalve in de bouwsector blijven de vooruitzichten over de vraag aanzienlijk verzwakken in de sectoren verwerkende nijverheid, handel en dienstverlening aan bedrijven. De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, heeft een omslagpunt bereikt en daalt voor het eerst sinds 9 maanden, luidt het in een persbericht. In april stond de curve nog opwaarts gericht.De Belgische economie groeide in het eerste kwartaal 2011 met 1 procent in vergelijking met het laatste kwartaal 2010.