Dat schrijft De Tijd.

Er wordt in de eerste plaats gedacht aan een waarborg van het Brussels Gewest. Dat is voor een project van 300 miljoen euro niet evident. Er is altijd gezegd dat de overheid nooit een euro in het project zou steken. Europa is bovendien erg kritisch voor alle vormen van steun.

Een investering door een buitenlandse speler die geen waarborg nodig heeft, is een alternatief. Maar het zou zeer ongewoon zijn als zo'n omvangrijke "nationale" investering zonder Belgische banken zou gebeuren. Ook het machtsvacuüm bij de voetbalbond en geruchten over mogelijke vervuiling zijn geen goed nieuws voor het project.

De stad Brussel hoopt nog altijd in maart het winnende consortium te kunnen bekendmaken.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Er wordt in de eerste plaats gedacht aan een waarborg van het Brussels Gewest. Dat is voor een project van 300 miljoen euro niet evident. Er is altijd gezegd dat de overheid nooit een euro in het project zou steken. Europa is bovendien erg kritisch voor alle vormen van steun. Een investering door een buitenlandse speler die geen waarborg nodig heeft, is een alternatief. Maar het zou zeer ongewoon zijn als zo'n omvangrijke "nationale" investering zonder Belgische banken zou gebeuren. Ook het machtsvacuüm bij de voetbalbond en geruchten over mogelijke vervuiling zijn geen goed nieuws voor het project. De stad Brussel hoopt nog altijd in maart het winnende consortium te kunnen bekendmaken. (Belga/RR)