Dat cijfer komt overeen met wat eind vorig jaar al naar buiten was gekomen. De overheidsschuld was eind 2014 dan weer gestegen tot 106,5 procent van het bbp.

België moet in het kader van de procedure bij buitensporige tekorten het overheidstekort en de overheidsschuld bekendmaken aan de Europese Commissie. Het overheidstekort mag van Europa in principe maximaal 3 procent van het bbp bedragen.

Geen procedure tegen België

Eerder dit jaar besliste de Commissie echter al om geen procedure te openen tegen België, rekening houdend met de geplande structurele hervormingen en de zwakke economische groei.

De Nationale bank bevestigt nu dat België inderdaad een tekort boven 3 procent had, terwijl dat in 2013 (2,9 procent) nog niet het geval was. De overheidsschuld steeg op een jaar met 2,1 procent tot 106,5 procent.

In februari liet de Europese Commissie weten dat ze verwacht dat het Belgische begrotingstekort dit jaar verder dalen naar 2,6 procent. Volgend jaar zou het tekort nog verder dalen naar 2,4 procent. "Dit jaar zal de schuld verder stijgen naar 106,8 procent, om pas in 2016 te gaan stabiliseren", aldus de Commissie. (Belga/NS)

Dat cijfer komt overeen met wat eind vorig jaar al naar buiten was gekomen. De overheidsschuld was eind 2014 dan weer gestegen tot 106,5 procent van het bbp. België moet in het kader van de procedure bij buitensporige tekorten het overheidstekort en de overheidsschuld bekendmaken aan de Europese Commissie. Het overheidstekort mag van Europa in principe maximaal 3 procent van het bbp bedragen. Eerder dit jaar besliste de Commissie echter al om geen procedure te openen tegen België, rekening houdend met de geplande structurele hervormingen en de zwakke economische groei.De Nationale bank bevestigt nu dat België inderdaad een tekort boven 3 procent had, terwijl dat in 2013 (2,9 procent) nog niet het geval was. De overheidsschuld steeg op een jaar met 2,1 procent tot 106,5 procent. In februari liet de Europese Commissie weten dat ze verwacht dat het Belgische begrotingstekort dit jaar verder dalen naar 2,6 procent. Volgend jaar zou het tekort nog verder dalen naar 2,4 procent. "Dit jaar zal de schuld verder stijgen naar 106,8 procent, om pas in 2016 te gaan stabiliseren", aldus de Commissie. (Belga/NS)