Als de eerste raming bevestigd wordt, dan noteert ons land het eerste handelsoverschot sinds oktober 2010.

Volgens de eerste raming van het INR bedroeg zowel de uitvoer als de invoer in maart afgerond 22,6 miljard euro. In vergelijking met maart 2010 namen de in- en uitvoer met ongeveer een vijfde toe.

De eerste raming voor februari, waarin sprake was van een klein overschot, wordt nu neerwaarts bijgesteld. Daardoor komt een tekort van 100 miljoen euro tevoorschijn. De invoer bedroeg 19,7 miljard euro, de uitvoer 19,6 miljard euro, het vierde tekort op rij.

In vergelijking met de laatste drie maanden van de overeenstemmende periode (december - januari - februari) van vorig jaar stijgt het uitvoervolume met +7,0 procent en het invoervolume met +4,2 procent. De ruilvoet zakte met 2,6 procent, doordat de prijzen bij de uitvoer met 11,9 procent toenamen en die van de invoer met 14,9 procent.

Als de eerste raming bevestigd wordt, dan noteert ons land het eerste handelsoverschot sinds oktober 2010. Volgens de eerste raming van het INR bedroeg zowel de uitvoer als de invoer in maart afgerond 22,6 miljard euro. In vergelijking met maart 2010 namen de in- en uitvoer met ongeveer een vijfde toe. De eerste raming voor februari, waarin sprake was van een klein overschot, wordt nu neerwaarts bijgesteld. Daardoor komt een tekort van 100 miljoen euro tevoorschijn. De invoer bedroeg 19,7 miljard euro, de uitvoer 19,6 miljard euro, het vierde tekort op rij. In vergelijking met de laatste drie maanden van de overeenstemmende periode (december - januari - februari) van vorig jaar stijgt het uitvoervolume met +7,0 procent en het invoervolume met +4,2 procent. De ruilvoet zakte met 2,6 procent, doordat de prijzen bij de uitvoer met 11,9 procent toenamen en die van de invoer met 14,9 procent.