België is er maandag in geslaagd voor 3,575 miljard euro lineaire obligaties (OLO's) te verkopen tegen de laagste rente ooit.Dat meldt het Agentschap van de Schuld maandag.

Er werd onder meer 1,26 miljard euro staatspapier geveild met een looptijd van tien jaar tegen een rente van 2,418 procent. "Historisch laag", aldus Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld. Begin dit jaar moest ons land nog een rente van ruim 4 procent garanderen.

Voorts werd nog voor 865 miljoen euro staatspapier van vijf jaar geveild tegen 1,08 procent, en 670 miljoen euro obligaties op twintig jaar tegen 3,239 procent. Er werd ook voor 781 miljoen euro voor 23 jaar ontleend tegen 3,296 procent.

De schatkist mikte voor de obligatieronde van maandag tussen de 2,5 en 3,5 miljard euro. Dat ons land er in geslaagd is 3,575 miljard euro tegen een zeer lage rente te ontlenen is goed nieuws voor de schatkist. Volgens Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld toont de geslaagde obligatieronde aan dat de Belgische budgettaire prestaties door de beleggers op prijs worden gesteld.

Lineaire obligaties (OLO's) zijn in de eerste plaats bestemd voor institutionele beleggers, staatsbons voor particulieren. Eind november worden voor de laatste keer dit jaar lineaire obligaties geveild. (Belga/BO)

België is er maandag in geslaagd voor 3,575 miljard euro lineaire obligaties (OLO's) te verkopen tegen de laagste rente ooit.Dat meldt het Agentschap van de Schuld maandag.Er werd onder meer 1,26 miljard euro staatspapier geveild met een looptijd van tien jaar tegen een rente van 2,418 procent. "Historisch laag", aldus Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld. Begin dit jaar moest ons land nog een rente van ruim 4 procent garanderen. Voorts werd nog voor 865 miljoen euro staatspapier van vijf jaar geveild tegen 1,08 procent, en 670 miljoen euro obligaties op twintig jaar tegen 3,239 procent. Er werd ook voor 781 miljoen euro voor 23 jaar ontleend tegen 3,296 procent.De schatkist mikte voor de obligatieronde van maandag tussen de 2,5 en 3,5 miljard euro. Dat ons land er in geslaagd is 3,575 miljard euro tegen een zeer lage rente te ontlenen is goed nieuws voor de schatkist. Volgens Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld toont de geslaagde obligatieronde aan dat de Belgische budgettaire prestaties door de beleggers op prijs worden gesteld. Lineaire obligaties (OLO's) zijn in de eerste plaats bestemd voor institutionele beleggers, staatsbons voor particulieren. Eind november worden voor de laatste keer dit jaar lineaire obligaties geveild. (Belga/BO)