De eurozone draagt 80 miljard euro bij, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de rest. Dat heeft de voorzitter van de eurogroep, Jean-Claude Juncker, zondag bekendgemaakt.

België zal over een periode van drie jaar 2,5 à 3 miljard euro aan de Grieken lenen, aldus minister van Financiën Didier Reynders.

Aanvankelijk was een lening van 1,074 miljard euro voorzien, die indien nodig zou kunnen verdubbelen. Een wetsontwerp daarover wordt dinsdag in de commissie financiën van de Kamer besproken, donderdag in plenaire.

Maar België zal worden gevraagd om meer bij te dragen over de periode van drie jaar. Volgens minister van Financiën Didier Reynders zal ons land in totaal tussen de 2,5 à 3 miljard bijdragen aan het programma.

Reynders benadrukte zondag de noodzaak van de lening, "vooral om de euro te beschermen". Een bankroet van Griekenland zou een kettingreactie hebben veroorzaakt, zoals bij de bankencrisis in 2008.

De eurozone draagt 80 miljard euro bij, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de rest. Dat heeft de voorzitter van de eurogroep, Jean-Claude Juncker, zondag bekendgemaakt. België zal over een periode van drie jaar 2,5 à 3 miljard euro aan de Grieken lenen, aldus minister van Financiën Didier Reynders. Aanvankelijk was een lening van 1,074 miljard euro voorzien, die indien nodig zou kunnen verdubbelen. Een wetsontwerp daarover wordt dinsdag in de commissie financiën van de Kamer besproken, donderdag in plenaire. Maar België zal worden gevraagd om meer bij te dragen over de periode van drie jaar. Volgens minister van Financiën Didier Reynders zal ons land in totaal tussen de 2,5 à 3 miljard bijdragen aan het programma. Reynders benadrukte zondag de noodzaak van de lening, "vooral om de euro te beschermen". Een bankroet van Griekenland zou een kettingreactie hebben veroorzaakt, zoals bij de bankencrisis in 2008.