En dat bijna tien jaar na de invoering van de euro op 1 januari 2002. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Ter vergelijking: de totale Belgische staatsschuld bedraagt om en bij de 350 miljard euro.

De achtergebleven briefjes zijn goed voor 163 miljoen euro en de opgepotte munten voor 188 miljoen euro. Vooral de oude briefjes van honderd bleven achterwege. Bijna 10 miljoen briefjes van honderd bevinden zich nu nog altijd in een kous of onder het kussen.

De Nationale Bank (NBB) benadrukt dat de biljetten die ze sinds 1944 heeft uitgegeven nog altijd kunnen ingewisseld worden tegen eurobiljetten. Volgens de woordvoerder van de NBB komen er nog dagelijks mensen naar de loketten om biljetten in te ruilen. De munten zijn niet langer inruilbaar. (KC)

En dat bijna tien jaar na de invoering van de euro op 1 januari 2002. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Ter vergelijking: de totale Belgische staatsschuld bedraagt om en bij de 350 miljard euro. De achtergebleven briefjes zijn goed voor 163 miljoen euro en de opgepotte munten voor 188 miljoen euro. Vooral de oude briefjes van honderd bleven achterwege. Bijna 10 miljoen briefjes van honderd bevinden zich nu nog altijd in een kous of onder het kussen. De Nationale Bank (NBB) benadrukt dat de biljetten die ze sinds 1944 heeft uitgegeven nog altijd kunnen ingewisseld worden tegen eurobiljetten. Volgens de woordvoerder van de NBB komen er nog dagelijks mensen naar de loketten om biljetten in te ruilen. De munten zijn niet langer inruilbaar. (KC)