De NBB-indicator van het consumentenvertrouwen klokt in juli af op -4, tegen -6 in juni. De indicator staat daarmee op hetzelfde peil als in januari.

De Belgische consumenten blijkt vooral optimistischer over de algemene economische situatie voor de komende maanden, licht de Nationale Bank toe.

"Daartegenover is de vrees voor een stijging van de werkloosheid, na de sterk verbeterde beoordeling van de voorgaande maand, in juli enigszins toegenomen."

Wat hun persoonlijke situatie betreft, verwachten de consumenten beterschap voor de komende twaalf maanden. Ze gaan er bovendien vanuit dat ze meer zullen kunnen sparen.

NBB
© NBB
De NBB-indicator van het consumentenvertrouwen klokt in juli af op -4, tegen -6 in juni. De indicator staat daarmee op hetzelfde peil als in januari. De Belgische consumenten blijkt vooral optimistischer over de algemene economische situatie voor de komende maanden, licht de Nationale Bank toe. "Daartegenover is de vrees voor een stijging van de werkloosheid, na de sterk verbeterde beoordeling van de voorgaande maand, in juli enigszins toegenomen." Wat hun persoonlijke situatie betreft, verwachten de consumenten beterschap voor de komende twaalf maanden. Ze gaan er bovendien vanuit dat ze meer zullen kunnen sparen.