Het herstel van het consumentenvertrouwen in ons land zet door, zij het licht. Dat blijkt uit de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België (NBB).

De indicator die het consumentenvertrouwen meet, klokt in mei af op -19 tegenover -20 in april. Het toenemend vertrouwen van de Belgische consument in de economie is merkbaar bij alle parameters die dat vertrouwen peilen.

De vooruitzichten met betrekking tot de algemene economische ontwikkelingen en de werkloosheid werden tegenover april een fractie positiever ingeschat.

Ook de persoonlijke financiële situatie - met de daaraan gekoppelde spaarmogelijkheden - wordt rooskleuriger ingeschat.

Hoewel het optimisme deze maand licht toeneemt - of het pessimisme in gelijke mate afneemt - blijven er deze maand meer pessimisten dan optimisten. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is het pessimisme zelfs aanzienlijk toegenomen. Toen werd een score van -10 opgetekend.

Indicator van het consumentenvertrouwen (NBB)

2012mei-10 juni-10 juli-13 augustus-16 september-14 oktober-17 november-24 december-252013januari-23 februari-17 maart -24 april-20 mei-19

Dit jaar kreeg het vertrouwen een flinke knauw tussen februari en maart, toen de indicator van -17 naar -24 kelderde. (BO)

Het herstel van het consumentenvertrouwen in ons land zet door, zij het licht. Dat blijkt uit de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België (NBB). De indicator die het consumentenvertrouwen meet, klokt in mei af op -19 tegenover -20 in april. Het toenemend vertrouwen van de Belgische consument in de economie is merkbaar bij alle parameters die dat vertrouwen peilen.De vooruitzichten met betrekking tot de algemene economische ontwikkelingen en de werkloosheid werden tegenover april een fractie positiever ingeschat. Ook de persoonlijke financiële situatie - met de daaraan gekoppelde spaarmogelijkheden - wordt rooskleuriger ingeschat.Hoewel het optimisme deze maand licht toeneemt - of het pessimisme in gelijke mate afneemt - blijven er deze maand meer pessimisten dan optimisten. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is het pessimisme zelfs aanzienlijk toegenomen. Toen werd een score van -10 opgetekend.Indicator van het consumentenvertrouwen (NBB)2012mei-10 juni-10 juli-13 augustus-16 september-14 oktober-17 november-24 december-252013januari-23 februari-17 maart -24 april-20 mei-19Dit jaar kreeg het vertrouwen een flinke knauw tussen februari en maart, toen de indicator van -17 naar -24 kelderde. (BO)