De Belg houdt - ondanks de lage rente die de banken garanderen - hardnekkig vast aan het klassieke spaarboekje. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale bank van België (NBB).

In juni stond er volgens de berekeningen van de NBB 245,51 miljard euro gestald op de gereglementeerde spaarboekjes in ons land. Dat is een nieuw recordbedrag.

Een maand eerder stond er 244,72 miljard euro op de gereglementeerde spaarboekjes gestald. Een jaar geleden - in juni 2012 - ging het om 227,76 miljard euro.

De grootbanken in ons land hebben de afgelopen maanden de rente op het spaarboekje gestaag verlaagd, waardoor het spaargeld steeds minder waard werd. Dat heeft de Belg evenwel niet belet steeds meer te sparen.

KBC, ING en Belfius hebben intussen wel beslist vanaf 1 oktober elk kwartaal getrouwheidspremies uit te betalen. Op dit moment gebeurt dat pas op het einde van het jaar. (Belga/BO)

De Belg houdt - ondanks de lage rente die de banken garanderen - hardnekkig vast aan het klassieke spaarboekje. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale bank van België (NBB).In juni stond er volgens de berekeningen van de NBB 245,51 miljard euro gestald op de gereglementeerde spaarboekjes in ons land. Dat is een nieuw recordbedrag. Een maand eerder stond er 244,72 miljard euro op de gereglementeerde spaarboekjes gestald. Een jaar geleden - in juni 2012 - ging het om 227,76 miljard euro. De grootbanken in ons land hebben de afgelopen maanden de rente op het spaarboekje gestaag verlaagd, waardoor het spaargeld steeds minder waard werd. Dat heeft de Belg evenwel niet belet steeds meer te sparen.KBC, ING en Belfius hebben intussen wel beslist vanaf 1 oktober elk kwartaal getrouwheidspremies uit te betalen. Op dit moment gebeurt dat pas op het einde van het jaar. (Belga/BO)