De Belgische consument ziet de toekomst iets minder somber tegemoet dan vorige maand het geval was. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België (NBB).

De index die het consumentenvertrouwen in ons land peilt, noteert in april op -20 tegenover -24 in maart.

Vorige maand kelderde het consumentenvertrouwen - na een opmerkelijke heropleving in februari - tot het bedroevende peil van de periode tussen november 2012 en januari 2013.

Dat de Belg deze maand iets optimistischer geworden is, heeft te maken met de macro-economische vooruitzichten die minder somber worden ingeschat. Dat betekent onder meer dat de vrees voor een verdere economische terugval en een toename van de werkloosheid minder op het gemoed weegt.

De vooruitzichten van de gezinnen voor hun persoonlijke financiële situatie blijft min of meer op het peil van de vorige drie maanden. De Belg rekent er wel op dat hij binnenkort wat meer zal kunnen sparen. (BO)

Indicator van het consumentenvertrouwen

2012 april-12 mei-10 juni-10 juli-13 augustus-16 september-14 oktober-17 november-24 december-252013januari-23 februari-17 maart-24 april-20

De Belgische consument ziet de toekomst iets minder somber tegemoet dan vorige maand het geval was. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België (NBB).De index die het consumentenvertrouwen in ons land peilt, noteert in april op -20 tegenover -24 in maart. Vorige maand kelderde het consumentenvertrouwen - na een opmerkelijke heropleving in februari - tot het bedroevende peil van de periode tussen november 2012 en januari 2013. Dat de Belg deze maand iets optimistischer geworden is, heeft te maken met de macro-economische vooruitzichten die minder somber worden ingeschat. Dat betekent onder meer dat de vrees voor een verdere economische terugval en een toename van de werkloosheid minder op het gemoed weegt.De vooruitzichten van de gezinnen voor hun persoonlijke financiële situatie blijft min of meer op het peil van de vorige drie maanden. De Belg rekent er wel op dat hij binnenkort wat meer zal kunnen sparen. (BO)