De hoofdindicator die het consumentenvertrouwen peilt, noteert in mei op -6, tegenover -9 in april en -8 in maart. In februari en januari dit jaar stond de indicator van het consumentenvertrouwen op -4.

In mei blijkt de Belgische consument in de eerste plaats minder bezorgd over de werkloosheid in België dan tijdens de vorige twee maanden. De vooruitzichten voor de algemene economische situatie gingen er slechts in geringe mate op vooruit.

De persoonlijke financiële situatie en het spaarvermogen van de Belgische gezinnen wordt wat rooskleuriger ingeschat. (BO)

2013mei-19 juni-18 juli-16 augustus-12 september -7 oktober -6 november -6december -52014januari -4 februari -4 maart -8 april -9 mei -6

tabel NBB

De hoofdindicator die het consumentenvertrouwen peilt, noteert in mei op -6, tegenover -9 in april en -8 in maart. In februari en januari dit jaar stond de indicator van het consumentenvertrouwen op -4. In mei blijkt de Belgische consument in de eerste plaats minder bezorgd over de werkloosheid in België dan tijdens de vorige twee maanden. De vooruitzichten voor de algemene economische situatie gingen er slechts in geringe mate op vooruit.De persoonlijke financiële situatie en het spaarvermogen van de Belgische gezinnen wordt wat rooskleuriger ingeschat. (BO)