De toename van 4,5 miljard euro tot een totaal van 730,2 miljard euro hebben de Belgen te danken aan het herstel van de beurskoersen, blijkt donderdag uit de 'Financiële kwartaalrekeningen' van de Nationale Bank (NBB).

Het netto financieel vermogen is het verschil tussen financiële activa (zoals baar geld, spaargeld en beleggingen in aandelen en effecten) en financiële verplichtingen zoals kredieten.

Vooral 'vastrentende effecten' kenden eind vorig jaar een forse toename. De NBB verwijst in dat verband naar het succes van de staatsbon, waarmee in december 5,7 miljard opgehaald werd.

Het spaarboekje van de Belg dikte aan met 1,5 miljard euro, de schulden namen toe met 3,8 miljard euro. (Belga/BO)

De toename van 4,5 miljard euro tot een totaal van 730,2 miljard euro hebben de Belgen te danken aan het herstel van de beurskoersen, blijkt donderdag uit de 'Financiële kwartaalrekeningen' van de Nationale Bank (NBB). Het netto financieel vermogen is het verschil tussen financiële activa (zoals baar geld, spaargeld en beleggingen in aandelen en effecten) en financiële verplichtingen zoals kredieten. Vooral 'vastrentende effecten' kenden eind vorig jaar een forse toename. De NBB verwijst in dat verband naar het succes van de staatsbon, waarmee in december 5,7 miljard opgehaald werd.Het spaarboekje van de Belg dikte aan met 1,5 miljard euro, de schulden namen toe met 3,8 miljard euro. (Belga/BO)