De forse stijging van het vastgoedvermogen compenseerde ruimschoots de daling van het financieel vermogen en de toename van de schulden, berekende De Tijd op basis van officiële cijfers.

Vastgoed overgewaardeerd

De Belg bezit gemiddeld 167.600 euro. Het onroerend vermogen,

Een recent rapport van de Europese Centrale Bank toont echter aan dat Belgische huizen 15 tot 65 procent te duur zijn. Daarmee heeft ons land de meest overgewaardeerde vastgoedmarkt van negen belangrijke eurolanden.

Koopkracht daalt met 11 procent, beleggingen krijgen zware klappen

De koopkracht van het financieel vermogen, de som van alle spaargeld en beleggingen, daalde in tien jaar echter met 11 procent. Zowel de portefeuille obligaties en kasbons (-54%), de beleggingsfondsen (-39%) als de aandelenportefeuille (-34%) kregen zware klappen.

Beleggers investeerden de jongste tien jaar veel minder in obligaties en kasbons, omdat de langetermijnrente daalde. (Belga/EE)

De forse stijging van het vastgoedvermogen compenseerde ruimschoots de daling van het financieel vermogen en de toename van de schulden, berekende De Tijd op basis van officiële cijfers. Vastgoed overgewaardeerd De Belg bezit gemiddeld 167.600 euro. Het onroerend vermogen, Een recent rapport van de Europese Centrale Bank toont echter aan dat Belgische huizen 15 tot 65 procent te duur zijn. Daarmee heeft ons land de meest overgewaardeerde vastgoedmarkt van negen belangrijke eurolanden. Koopkracht daalt met 11 procent, beleggingen krijgen zware klappen De koopkracht van het financieel vermogen, de som van alle spaargeld en beleggingen, daalde in tien jaar echter met 11 procent. Zowel de portefeuille obligaties en kasbons (-54%), de beleggingsfondsen (-39%) als de aandelenportefeuille (-34%) kregen zware klappen. Beleggers investeerden de jongste tien jaar veel minder in obligaties en kasbons, omdat de langetermijnrente daalde. (Belga/EE)