Het hof van beroep in Brussel heeft Belfius, het vroegere Dexia, veroordeeld omdat de bank twee klanten niet genoeg gewaarschuwd zou hebben bij een risicovolle belegging.

Dat gebeurde wel mondeling, maar had ook op papier moeten worden gezet, oordeelt het hof. Het nieuws staat in Het Laatste Nieuws en Sud Presse.

Paribas

De zaak gaat terug tot eind jaren 90, toen de toenmalige bank Paribas (die later opging in Artesia en Dexia) enkele tientallen miljoenen Belgische franken kreeg toegestopt van twee klanten om te beleggen. Nadat een deel van de centen in rook was opgegaan door het uiteenspatten van de dotcombubbel, trokken de klanten naar het gerecht omdat ze vonden dat ze slecht waren geadviseerd door hun bank.

Veroordeling in beroep

In 2007 kreeg Belfius, dat toen nog Dexia heette, in eerste aanleg gelijk. Daarop ging het duo in beroep. Het hof van beroep in Brussel heeft Belfius nu dus wel veroordeeld. Belfius had volgens de rechter meer inspanningen moeten doen en de klanten ook schriftelijk moeten waarschuwen voor de risico's.
Welke boete Belfius krijgt is nog niet duidelijk. (Belga/SD)

Het hof van beroep in Brussel heeft Belfius, het vroegere Dexia, veroordeeld omdat de bank twee klanten niet genoeg gewaarschuwd zou hebben bij een risicovolle belegging. Dat gebeurde wel mondeling, maar had ook op papier moeten worden gezet, oordeelt het hof. Het nieuws staat in Het Laatste Nieuws en Sud Presse. ParibasDe zaak gaat terug tot eind jaren 90, toen de toenmalige bank Paribas (die later opging in Artesia en Dexia) enkele tientallen miljoenen Belgische franken kreeg toegestopt van twee klanten om te beleggen. Nadat een deel van de centen in rook was opgegaan door het uiteenspatten van de dotcombubbel, trokken de klanten naar het gerecht omdat ze vonden dat ze slecht waren geadviseerd door hun bank. Veroordeling in beroep In 2007 kreeg Belfius, dat toen nog Dexia heette, in eerste aanleg gelijk. Daarop ging het duo in beroep. Het hof van beroep in Brussel heeft Belfius nu dus wel veroordeeld. Belfius had volgens de rechter meer inspanningen moeten doen en de klanten ook schriftelijk moeten waarschuwen voor de risico's. Welke boete Belfius krijgt is nog niet duidelijk. (Belga/SD)