Het baart dan ook weinig verwondering dat de speler die weekklassement 11 in de wacht sleepte, bébééé, de digitale camera DSC H300 van Sony in de wacht sleepte dit met kinderlijk gemak deed dankzij een baissestrategie. Op een week tijd dikte de waarde van zijn portefeuille aan met 8,02%.

Gedurende het grootste gedeelte van de Beleggerscompetitie konden de aandelenmarkten de stijgende lijn vasthouden, maar het venijn zat in de staart. Een slecht cijfer over de Amerikaanse Bruto Binnenlands Product was voldoende om een rondje daling in te zetten. Heel wat experts hadden er al op gehamerd dat de aandelenmarkten voor een correctie van 5 tot 10% stonden, maar ze kregen tot dan ongelijk. Ook tegenvallende kwartaalcijfers speelden een rol. Verlies daarbij niet uit het oog dat de Amerikaanse dollar in de afgelopen maanden fors verstevigde ten opzichte van talrijke andere munten. Dat heeft negatieve consequenties voor de winsten van de Amerikaanse bedrijven die worden uitgedrukt in USD. Bovendien maakt het de de bedrijven in kwestie minder competitief met lagere exports als gevolg.

Stieren versus beren

De leider van vorige week, Share investor, kon nog net het hoofd boven water houden, maar hij wordt op de hielen gezeten door een groep achtervolgers die garen sponnen bij de baisse van de aandelenmarkten. Toch moeten we opmerken dat op vrijdag 1 mei de Amerikaanse beurs, die open was, een herstel liet zien dat waarschijnlijk maandag zal worden gevolgd door de Europese aandelenmarkten. Die hebben immers de neiging om de leiding van de Amerikaanse beurzen bijna blindelings te volgen. Gedurende de laatste week van de competitie die eindigt op vrijdag 8 mei 2015 zal het ervan afhangen wie het haalt: de stieren of de beren. Breien de beurzen een verlengstuk aan de baisse die vorige week werd ingezet, dan kan de winnaar komen uit het groepje baissiers, Aldur op kop. Hernemen de aandelenmarkten hun stijgende trend, dan bevindt Share investor zich in pole positie, terwijl ook GAC en pieterverlooy zeker niet kansloos zijn. Natuurlijk blijft het altijd mogelijk dat een onverwachte gebeurtenis, zoals een nieuwe overname of een sterke beweging van de dollar of het goud, roet in het eten komt gooien. Voor de spelers aan de top blijft het daarom van het grootste belang om alert te blijven, want ook in de laatste dagen kan nog veel gebeuren.

Winnaar weekprijs 11

bébééé +8,02%

Voorlopige stand 1 mei 2015

Algemeen:

  1. Share investor +37,84%
  2. aldur +37,57%
  3. GAC +36,17%
  4. pietervelooy +36,07%
  5. brancoo0 +35,58%

Studenten:

  1. brancoo0 +35,58%
  2. Bram112358 +32,87%
  3. okodkod +32,58%
  4. wote +30,44%
  5. Surfistaaa +28,83%
Het baart dan ook weinig verwondering dat de speler die weekklassement 11 in de wacht sleepte, bébééé, de digitale camera DSC H300 van Sony in de wacht sleepte dit met kinderlijk gemak deed dankzij een baissestrategie. Op een week tijd dikte de waarde van zijn portefeuille aan met 8,02%.Gedurende het grootste gedeelte van de Beleggerscompetitie konden de aandelenmarkten de stijgende lijn vasthouden, maar het venijn zat in de staart. Een slecht cijfer over de Amerikaanse Bruto Binnenlands Product was voldoende om een rondje daling in te zetten. Heel wat experts hadden er al op gehamerd dat de aandelenmarkten voor een correctie van 5 tot 10% stonden, maar ze kregen tot dan ongelijk. Ook tegenvallende kwartaalcijfers speelden een rol. Verlies daarbij niet uit het oog dat de Amerikaanse dollar in de afgelopen maanden fors verstevigde ten opzichte van talrijke andere munten. Dat heeft negatieve consequenties voor de winsten van de Amerikaanse bedrijven die worden uitgedrukt in USD. Bovendien maakt het de de bedrijven in kwestie minder competitief met lagere exports als gevolg.De leider van vorige week, Share investor, kon nog net het hoofd boven water houden, maar hij wordt op de hielen gezeten door een groep achtervolgers die garen sponnen bij de baisse van de aandelenmarkten. Toch moeten we opmerken dat op vrijdag 1 mei de Amerikaanse beurs, die open was, een herstel liet zien dat waarschijnlijk maandag zal worden gevolgd door de Europese aandelenmarkten. Die hebben immers de neiging om de leiding van de Amerikaanse beurzen bijna blindelings te volgen. Gedurende de laatste week van de competitie die eindigt op vrijdag 8 mei 2015 zal het ervan afhangen wie het haalt: de stieren of de beren. Breien de beurzen een verlengstuk aan de baisse die vorige week werd ingezet, dan kan de winnaar komen uit het groepje baissiers, Aldur op kop. Hernemen de aandelenmarkten hun stijgende trend, dan bevindt Share investor zich in pole positie, terwijl ook GAC en pieterverlooy zeker niet kansloos zijn. Natuurlijk blijft het altijd mogelijk dat een onverwachte gebeurtenis, zoals een nieuwe overname of een sterke beweging van de dollar of het goud, roet in het eten komt gooien. Voor de spelers aan de top blijft het daarom van het grootste belang om alert te blijven, want ook in de laatste dagen kan nog veel gebeuren.bébééé +8,02%Algemeen: Studenten: