Beleggerscompetitie: Pas op de plaats

© iStock

In de Beleggerscompetitie blijft het bijzonder spannend, al lijkt het momenteel niet meer zo gemakkelijk om de hoogste regionen binnen te dringen. Tijdens week zeven waren de eerste vijf in de algemene rangschikking dezelfde als tijdens de vorige week, al veranderden de onderlinge posities wel. De meeste portefeuilles maakten nauwelijks vooruitgang zodat er voor de andere spelers zeker nog hoop is. Voor de weekprijs wordt iedere keer hard gestreden. Deze week strijkt de portefeuille Vanessa7 de weekprijs, 1.000 EUR in een aandeel naar eigen keuze, op.

De aandelenmarkten lijken moeite te ondervinden om een duidelijke richting te kiezen en ze maken rondjes waarbij per saldo weinig wijzigt. De Belgische BEL20-index leed een licht verlies. Dat maakt de taak van de spelers er niet gemakkelijker op, al val het wel op dat praktisch alle deelnemers ronduit à la hausse gaan. Wanneer de beurzen stijgen, schieten hun percentages ook in de hoogte. De aanbevolen strategie lijkt te zijn om snel winst te nemen en te switchen van hausseposities naar baisseposities en omgekeerd. De kunst bestaat er inderdaad in om een goede balans te vinden, want soms krijgen we de indruk dat sommige spelers te snel veranderen. Omdat vanaf deze editie 20 transacties per dag mogelijk zijn is dat eenvoudig, maar alles komt neer op de score. Alhoewel vele kleintjes een groot maken, lijkt het belangrijker om een gezonde strategie te volgen en niet al te opportunistisch te beleggen.

Vanessa7: winnaar zevende weekklassement

De winst van 7% die Vanessa7 deze week boekt, als beste van 22000 portefeuilles, oogt misschien niet spectaculair. Wanneer iemand eenzelfde winst in het reële beursleven boekt, zal hij/zij uiteraard kirren van de pret. Het leuke aan de weekprijs is dat steeds nieuwe spelers die soms uit het niets komen de kop opsteken. Ze begon de week met 103082 EUR, niet echt een bedrag om U tegen te zeggen. Waarom bent u niet de volgende week aan de beurt? Een gezonde strategie gekoppeld aan wat geluk met de keuze van turbo’s kan voldoende zijn. Deze speelster switchte enkele malen van turbo’s long naar turbo’s short en daarin lag de sleutel van haar weeksucces. De portefeuille is bijna volledig belegd.

Haasje-over

De portefeuille Port Blue Eyes kon de eerste plaats niet lang behouden. Hij zakte naar de vijfde plaats van het algemene klassement. De trotse leider noemt SUN TSU, die vorige week de tweede plaats bekleedde. Hij doet aan daytraden en interessant is dat hij zich recent een turbo short aanschafte op de Brentolie. Hij is niet volledig belegd, maar zijn portefeuille wordt gestoffeerd door Akzo Nobel, ArcelorMittal, BASF, Bouygues, Celyad, Renault, Valeo en het Griekse Viohalco dat op Euronext Burssel noteert. Op de tweede plaats komen we GREGVLAECKE tegen, een speler die al een eeuwigheid in de hoogste regionen vertoeft. ArcelorMittal en Celyad zijn de enige aandelen die hij net zoals SUN TSU in portefeuille heeft. Zijn aandelenselectie omvat voorts Ackermans, Altice, EON, EVS Broadcast, Fugro, Nyrstar, OCI en SBM Offshore. Hij heeft een turbo short op het goud in portefeuille, waarop hij momenteel een beperkt verlies boekt. Dritte im Bunde is medimorb, een speler die in de afgelopen weken geleidelijk naar omhoog kroop.

Goed om weten

Bij sommige aandelen kan de spread tussen de bied- en de laatkoers groot zijn bijv. 1,023 en 1,079 EUR. In een dergelijk geval heeft het weinig zin om een bestens aankooporder te plaatsen omdat u de laatkoers (1,079 EUR) betaalt. Dan is het beter om met een aankooplimiet te werken, bijv. 1,043 EUR. Het is immers voldoende dat de laatkoers even daalt tot 1,043 EUR en dan wordt uw order onmiddellijk uitgevoerd.

Zesde weekklassement tot 8 april 2016*

  1. Vanessa7 +7,00%
  2. toonwauters +6,47%
  3. declaes +5,67%
  4. tchian +5,49%
  5. pekkiebel +5,48%

Algemene stand tot 8 april 2016*

  1. SUN TSU +32,99%
  2. GREGVLAECKE +32,53%
  3. medimorb +31,55%
  4. Minimi +31,37%
  5. Port Blue Eyes +31,33%

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content