Spelers die beide aandelen in portefeuille hadden konden dus op een dag tijd meer dan 4% goedmaken op de leiders in het klassement. Het baart dus geen verwondering dat de winnaar van weekprijs 8, sapstar, het aandeel TNT in portefeuille had. Hij krijgt spoedig zijn digitale camera Sony DSC-H300 opgestuurd. Toch is het niet iedereen gegeven om op een week tijd een winst van 10,80% te maken.

De wereldwijde overnameactiviteit is niet nieuw en ze spitste zich tot nu toe vooral toe op farma- en biotechaandelen. Ook Marc Coucke valt weer in de prijzen, want het Amerikaanse Perrigo waaraan hij Omega Pharma had verkocht en waarin Coucke een belang van 3,7% aanhield, wordt op zijn beurt overgenomen door Mylan. Daarnaast deed het Nederlands-Britse Royal Dutch Shell van zich spreken door een bod van 47 miljard GBP op BG Group. Die aankondiging had relatief weinig impact op de Beleggerscompetitie omdat de spelers niet kunnen handelen in BG Group, terwijl de koersaverij bij Royal Dutch Shell meeviel. Wel stegen de koersen van talrijke energiewaarden omdat nog meer overnames worden voorspeld. Op Euronext Parijs noteren o.a. Total en het minder gekende kleinere Maurel et Prom.

Aan de top

Een andere constante is dat de aandelenmarkten op volle toeren draaien, al lijkt dat zeker voor een stuk een gevolg van de overnameactiviteit. Aan de leiding van de algemene rangschikking gaat nog steeds Papadil en die man zet een beresterke prestatie neer. Houdt hij die krachttoer nog vier weken vol? Hij beschikt inderdaad over een turbo long op de Duitse DAX-index waarop hij momenteel een winst van 30% boekt. Indrukwekkender oogt de batterij aandelen waarover hij beschikt en waarop hij allemaal winst boekt. Bij Ahold, BAM Groep, CFE, IBA en TomTom schommelen die winsten rond 20%. Het valt wel op dat hij de laatste dagen en weken nauwelijks wijzigingen aanbracht aan zijn portefeuille. Wel ontdeed hij zich van rotte appel Thrombogenics, een aandeel dat hij met verlies verkocht. Op de tweede plaats met een achterstand van 2% staat grote rivaal Pascal59 die goed geld verdiende aan zijn turbo short op de EUR/USD omdat de euro na een consolidatie weer lijkt te verzwakken ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Hij toont zich iets actiever dan Papadil en hij nam recent afscheid van GDF Suez terwijl hij STMicroelectronics daarvoor in de plaats kocht. Pascal59 is praktisch volledig belegd, maar dat is de beste manier om in te spelen op een hausse. De derde plaats wordt bekleed door een relatieve nieuwkomer, hotspots, die winst nam op TomTom en die eveneens over een turbo short op de EUR/USD beschikt waarop hij momenteel een winst van 200% boekt. Bij de studenten lijkt de strijd tussen de protagonisten simonbeun en Oliboli zeker nog niet beslecht. Voelt u het beleggersbloed kriebelen, surf dan naar de website www.beleggerscompetitie.be. Deelname is gratis, maar u kunt slechts eenmaal geldig inschrijven.

Winnaar weekprijs 8

sapstar +10,80%

Voorlopige stand 10 april 2015

Algemeen:

  1. Papadil +37,42%
  2. Pascal59 +35,42%
  3. hotspots +35,11%
  4. Beredeneerd +35,01%
  5. achilles007 +34,84%

Studenten:

  1. simonbeun +32,68%
  2. Oliboli +30,99%
  3. Tsuno Yoko +29,68%
  4. wote +29,16%
  5. Aurélien.d +27,79%
Spelers die beide aandelen in portefeuille hadden konden dus op een dag tijd meer dan 4% goedmaken op de leiders in het klassement. Het baart dus geen verwondering dat de winnaar van weekprijs 8, sapstar, het aandeel TNT in portefeuille had. Hij krijgt spoedig zijn digitale camera Sony DSC-H300 opgestuurd. Toch is het niet iedereen gegeven om op een week tijd een winst van 10,80% te maken.De wereldwijde overnameactiviteit is niet nieuw en ze spitste zich tot nu toe vooral toe op farma- en biotechaandelen. Ook Marc Coucke valt weer in de prijzen, want het Amerikaanse Perrigo waaraan hij Omega Pharma had verkocht en waarin Coucke een belang van 3,7% aanhield, wordt op zijn beurt overgenomen door Mylan. Daarnaast deed het Nederlands-Britse Royal Dutch Shell van zich spreken door een bod van 47 miljard GBP op BG Group. Die aankondiging had relatief weinig impact op de Beleggerscompetitie omdat de spelers niet kunnen handelen in BG Group, terwijl de koersaverij bij Royal Dutch Shell meeviel. Wel stegen de koersen van talrijke energiewaarden omdat nog meer overnames worden voorspeld. Op Euronext Parijs noteren o.a. Total en het minder gekende kleinere Maurel et Prom.Een andere constante is dat de aandelenmarkten op volle toeren draaien, al lijkt dat zeker voor een stuk een gevolg van de overnameactiviteit. Aan de leiding van de algemene rangschikking gaat nog steeds Papadil en die man zet een beresterke prestatie neer. Houdt hij die krachttoer nog vier weken vol? Hij beschikt inderdaad over een turbo long op de Duitse DAX-index waarop hij momenteel een winst van 30% boekt. Indrukwekkender oogt de batterij aandelen waarover hij beschikt en waarop hij allemaal winst boekt. Bij Ahold, BAM Groep, CFE, IBA en TomTom schommelen die winsten rond 20%. Het valt wel op dat hij de laatste dagen en weken nauwelijks wijzigingen aanbracht aan zijn portefeuille. Wel ontdeed hij zich van rotte appel Thrombogenics, een aandeel dat hij met verlies verkocht. Op de tweede plaats met een achterstand van 2% staat grote rivaal Pascal59 die goed geld verdiende aan zijn turbo short op de EUR/USD omdat de euro na een consolidatie weer lijkt te verzwakken ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Hij toont zich iets actiever dan Papadil en hij nam recent afscheid van GDF Suez terwijl hij STMicroelectronics daarvoor in de plaats kocht. Pascal59 is praktisch volledig belegd, maar dat is de beste manier om in te spelen op een hausse. De derde plaats wordt bekleed door een relatieve nieuwkomer, hotspots, die winst nam op TomTom en die eveneens over een turbo short op de EUR/USD beschikt waarop hij momenteel een winst van 200% boekt. Bij de studenten lijkt de strijd tussen de protagonisten simonbeun en Oliboli zeker nog niet beslecht. Voelt u het beleggersbloed kriebelen, surf dan naar de website www.beleggerscompetitie.be. Deelname is gratis, maar u kunt slechts eenmaal geldig inschrijven.sapstar +10,80%Algemeen:Studenten: