De Beleggerscompetitie gaat haar laatste week in. Op vrijdag 26 april 2019 wordt ze afgevlagd. Door het lange paasweekend hebt u nog recht op vier dagen speelplezier. Er kan nog heel wat gebeuren in het algemene klassement, want de afstanden tussen de leidende portefeuilles zijn zeker nog overbrugbaar.

De belangrijkste zorgen over de brexit ebden de afgelopen week weer wat weg nu de Europese Unie aan het Verenigd Koninkrijk een uitstel toekende tot maximaal 31 oktober 2019. Het is natuurlijk de vraag of er dan een ordelijke brexit zal komen, maar de deelnemers aan de Beleggerscompetitie kunnen gedurende de laatste twee weken alvast hun brexitzorgen opbergen.

Het leek erop dat de beleggers de afgelopen week alle brexitzorgen naast zich neerlegden, want de koersen van de belangrijkste aandelenbeurzen gingen omhoog. Daardoor ging de waarde van de portefeuilles van de spelers in de Beleggerscompetitie er flink op vooruit.

In de meeste portefeuilles die hoge ogen gooiden in het afgelopen weekklassement van de Beleggerscompetitie, zit het aandeel van Galapagos, dat vrijdag 22 procent hoger werd afgevlagd. De beste prestatie werd geleverd door de portefeuille julu, met een winst van 8,28 procent.

In de afgelopen verslagweek maakten de beurzen eerst pas op de plaats, maar vrijdag gooide een forse daling roet in het eten. Dat maakte dat deelnemers aan de Beleggerscompetitie die op een baisse hadden gegokt, het voor het zeggen hadden bij het weekklassement. De primus inter pares werd de portefeuille rosolch, die de waarde van zijn portefeuille met 7,10 procent kon optrekken.

Het aantal ingeschreven spelers voor de Beleggerscompetitie blijft oplopen. Na een aarzelende eerste week konden de aandelenmarkten in de afgelopen week hun beste beentje voorzetten. Ondanks alle problemen waarmee de Amerikaanse president Donald Trump kampt en de onzekerheid over de brexit trokken de beurzen onverwacht sterk aan.