Beleggers hebben na Griekenland nu blijkbaar Spanje in het vizier. Ook dat land kampt met zware overheidstekorten en kan in tegenstelling tot de Grieken (nog) niet rekenen op een reddingsplan. Bovendien verlaagde vorige week Standard & Poor's de rating voor Spanje. Beleggers vrezen dat Moody's en Fitch zullen volgen. Fitch liet dinsdag weten de rating van Spanje onveranderd te laten, maar dat kon het sentiment niet keren.

Het aandeel van de Banco Santander, de grootste bank van het land, dook 5,20 procent lager. Sectorgenoot BBVA verloor 5,27 procent.

Griekenland

De beurs in Athene stond dinsdagmiddag meer dan 5 procent in het rood. Beleggers zijn ongerust dat de crisis met de overheidsfinanciën verder zal uitdijen in Europa. Ook elders in de Unie staan de beurzen in de min. Vooral de bankaandelen krijgen klappen.

Beleggers hebben na Griekenland nu blijkbaar Spanje in het vizier. Ook dat land kampt met zware overheidstekorten en kan in tegenstelling tot de Grieken (nog) niet rekenen op een reddingsplan. Bovendien verlaagde vorige week Standard & Poor's de rating voor Spanje. Beleggers vrezen dat Moody's en Fitch zullen volgen. Fitch liet dinsdag weten de rating van Spanje onveranderd te laten, maar dat kon het sentiment niet keren. Het aandeel van de Banco Santander, de grootste bank van het land, dook 5,20 procent lager. Sectorgenoot BBVA verloor 5,27 procent. GriekenlandDe beurs in Athene stond dinsdagmiddag meer dan 5 procent in het rood. Beleggers zijn ongerust dat de crisis met de overheidsfinanciën verder zal uitdijen in Europa. Ook elders in de Unie staan de beurzen in de min. Vooral de bankaandelen krijgen klappen.