Terwijl de onrust in de Griekse straten enkel maar toeneemt, blijkt op de Europese beursvloer precies het omgekeerde het geval. Het Griekse parlement is er niettemin eindelijk in geslaagd in te stemmen met het door de trojka opgelegde besparingsplan, wat de beleggers gerust stelt. Dat plan was een voorwaarde om een beroep te kunnen doen op een nieuw steunpakket van 130 miljard euro.

Op Euronext Brussel klokt de Bel20 maandag 1,22 procent hoger af, met de financiële aandelen KBC (+4,42 procent), en Ageas (+1,48 procent) als enkele van de vele winnaars.

Ook de beurzen in Parijs (+0,34 procent), Amsterdam (0,79 procent), Frankfurt (+0,68 procent) en de sterindex EuroStoxx50 (+0,43 procent) maken winst.

De rusteloosheid op de beursvloer rond het Griekse tumult mag dan wat afgenomen zijn, de problemen van het Zuid-Europese zorgenkind blijven verre van opgelost. Woensdag komen de leiders van de eurozone namelijk samen om te beslissen over de nieuwe noodlening. Tegen dan moeten de Grieken nog een manier zien te vinden om 300 miljoen euro extra te besparen.

Italië

Maandag neemt ook de spanning wat af rond dat andere Europese zorgenkind, Italië. De Italianen zijn er in geslaagd voor 12 miljard euro aan staatsobligaties voor een termijn van zes maanden te veilen. Dat gebeurde tegen een rente van 2,23 procent, wat aanzienlijk minder is dan de 2,735 procent bij een vorige veiling op 12 januari. (BO/Belga)

Terwijl de onrust in de Griekse straten enkel maar toeneemt, blijkt op de Europese beursvloer precies het omgekeerde het geval. Het Griekse parlement is er niettemin eindelijk in geslaagd in te stemmen met het door de trojka opgelegde besparingsplan, wat de beleggers gerust stelt. Dat plan was een voorwaarde om een beroep te kunnen doen op een nieuw steunpakket van 130 miljard euro.Op Euronext Brussel klokt de Bel20 maandag 1,22 procent hoger af, met de financiële aandelen KBC (+4,42 procent), en Ageas (+1,48 procent) als enkele van de vele winnaars. Ook de beurzen in Parijs (+0,34 procent), Amsterdam (0,79 procent), Frankfurt (+0,68 procent) en de sterindex EuroStoxx50 (+0,43 procent) maken winst. De rusteloosheid op de beursvloer rond het Griekse tumult mag dan wat afgenomen zijn, de problemen van het Zuid-Europese zorgenkind blijven verre van opgelost. Woensdag komen de leiders van de eurozone namelijk samen om te beslissen over de nieuwe noodlening. Tegen dan moeten de Grieken nog een manier zien te vinden om 300 miljoen euro extra te besparen. ItaliëMaandag neemt ook de spanning wat af rond dat andere Europese zorgenkind, Italië. De Italianen zijn er in geslaagd voor 12 miljard euro aan staatsobligaties voor een termijn van zes maanden te veilen. Dat gebeurde tegen een rente van 2,23 procent, wat aanzienlijk minder is dan de 2,735 procent bij een vorige veiling op 12 januari. (BO/Belga)