Dat blijkt uit een studie van de FOD Financiën waarover L'Echo schrijft.

De werknemers zagen in een decennium tijd hun belastingpercentage dalen van 42,4 naar 39,1 procent, vooral dankzij de fiscale hervorming van de eerste paarse regering. Bij de zelfstandigen steeg de fiscale druk van 10 naar 14 procent. Inclusief de sociale bijdragen stijgt de fiscale druk bij zelfstandigen zelfs van 29 naar 34 procent.

Volgens de studie daalde de vennootschapsbelasting vanaf 2006, met de inwerkingtreding van het systeem van notionele-intrestaftrek. De evolutie van de fiscale druk is wel sterk afhankelijk van het soort onderneming. (Belga/KVDA)

Dat blijkt uit een studie van de FOD Financiën waarover L'Echo schrijft. De werknemers zagen in een decennium tijd hun belastingpercentage dalen van 42,4 naar 39,1 procent, vooral dankzij de fiscale hervorming van de eerste paarse regering. Bij de zelfstandigen steeg de fiscale druk van 10 naar 14 procent. Inclusief de sociale bijdragen stijgt de fiscale druk bij zelfstandigen zelfs van 29 naar 34 procent. Volgens de studie daalde de vennootschapsbelasting vanaf 2006, met de inwerkingtreding van het systeem van notionele-intrestaftrek. De evolutie van de fiscale druk is wel sterk afhankelijk van het soort onderneming. (Belga/KVDA)