Hoewel de beleggers ook dinsdag weifelend handelen na de eurotop van afgelopen weekend, blijft er kennelijk vertrouwen genoeg om de sterindex in Brussel met een lichte winst te kleuren. Dat vertrouwen werd dinsdag nog gevoed door de resultaten van de Duitse ZEW-index, die het investeerdersvertrouwen in de grootste economie van de eurozone meet. Uit de ZEW-index blijkt namelijk dat het vertrouwen van de institutionele belegger in de economie voor het eerst in tien maanden - zij het licht - is toegenomen.

Banken verliezen weer

(Net) voldoende vertrouwen dus voor de Bel20 op Euronext Brussel, die 0,09 procent hoger noteert tot 2.032,20 punten. De Europese banken kenden evenwel hun zoveelste off-day als een gevolg van de sombere vooruitzichten voor de financiële sector die beurshuis Nomura de wereld instuurde. KBC zakte met 2,36 procent tot 10,14 euro, Dexia verloor 2,07 procent tot 0,28 euro en verzekeraar Ageas moest 0,96 procent prijsgeven tot 1,24 euro. Geen spektakel in Brussel, met enkel voor Telenet een aanzienlijke winst van 3,34 procent. UCB volgt met +1,61 procent.

Euro lager

De Europese eenheidsmunt zakt dinsdag met 0,70 procent tot zijn laagste peil tegenover de dollar sinds januari 2011. Dinsdagnamiddag is een euro nog 1,31 dollar waard. Volgens het persagentschap Reuters heeft de kwakkelende euro te maken met de stugge houding van de Duitse bondskanselier Merkel tegenover het permanente Europees noodfonds ESM. Het nieuwe noodfonds, dat in 2012 wordt gelanceerd, vervangt het tijdelijke noodfonds EFSF. (Belga/BO)

Hoewel de beleggers ook dinsdag weifelend handelen na de eurotop van afgelopen weekend, blijft er kennelijk vertrouwen genoeg om de sterindex in Brussel met een lichte winst te kleuren. Dat vertrouwen werd dinsdag nog gevoed door de resultaten van de Duitse ZEW-index, die het investeerdersvertrouwen in de grootste economie van de eurozone meet. Uit de ZEW-index blijkt namelijk dat het vertrouwen van de institutionele belegger in de economie voor het eerst in tien maanden - zij het licht - is toegenomen.Banken verliezen weer(Net) voldoende vertrouwen dus voor de Bel20 op Euronext Brussel, die 0,09 procent hoger noteert tot 2.032,20 punten. De Europese banken kenden evenwel hun zoveelste off-day als een gevolg van de sombere vooruitzichten voor de financiële sector die beurshuis Nomura de wereld instuurde. KBC zakte met 2,36 procent tot 10,14 euro, Dexia verloor 2,07 procent tot 0,28 euro en verzekeraar Ageas moest 0,96 procent prijsgeven tot 1,24 euro. Geen spektakel in Brussel, met enkel voor Telenet een aanzienlijke winst van 3,34 procent. UCB volgt met +1,61 procent. Euro lager De Europese eenheidsmunt zakt dinsdag met 0,70 procent tot zijn laagste peil tegenover de dollar sinds januari 2011. Dinsdagnamiddag is een euro nog 1,31 dollar waard. Volgens het persagentschap Reuters heeft de kwakkelende euro te maken met de stugge houding van de Duitse bondskanselier Merkel tegenover het permanente Europees noodfonds ESM. Het nieuwe noodfonds, dat in 2012 wordt gelanceerd, vervangt het tijdelijke noodfonds EFSF. (Belga/BO)