Bankiers: ‘In België is geen plaats voor vier grote banken’

© Belga

‘In een land met 11 miljoen inwoners is de aanwezigheid van vier grote banken op termijn niet werkbaar.’ Dat stellen KPMG en de Vlerick Business School. Welke van de vier grootbanken – BNP Paribas Fortis, KBC, ING of Belfius – moet sneuvelen, is onduidelijk.

‘In een land met 11 miljoen inwoners is de aanwezigheid van vier grote banken op termijn niet werkbaar.’ Dat stellen KPMG en de Vlerick Business School in een studie over de toekomst van de Belgische banksector, gebaseerd op interviews met toplui van 15 Belgische banken. Het bericht staat te lezen in De Tijd.

Welke van de vier grootbanken – BNP Paribas Fortis, KBC, ING of Belfius – moet sneuvelen, daarover spreken de toplui zich niet uit. De bankiers verwachten dat binnen twee jaar een nieuwe consolidatiegolf op gang komt in de Belgische banksector. De nichespelers zullen hun plaats behouden, maar de middelgrote banken krijgen het lastiger en
dreigen een overnamedoelwit te worden.

De bankiers houden er rekening mee dat ook bedrijven als Facebook, Google of Apple bankdiensten gaan aanbieden. Dat zou het bankenlandschap grondig dooreen kunnen schudden. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content