Dat schrijft De Tijd.

Internationaal groeit de interesse voor "instant payments" of "flitsbetalingen". Nederland was onlangs het jongste land om op de kar te springen: daar willen de banken in 2019 de afwikkeling van betalingen binnen vijf seconden mogelijk maken. Ook weekends of feestdagen zullen geen vertraging meer veroorzaken.

Studie

België lijkt geneigd het Nederlandse voorbeeld te volgen. Ook de banken in dit land werken sinds eind vorig jaar aan een studie over die flitsbetalingen, zegt Febelfin-woordvoerster Isabelle Marchand.

Intussen circuleren in de sector een visiedocument en een roadmap ter consultatie. Knopen zijn er nog niet doorgehakt. "Het is de bedoeling dat de banken die documenten de komende weken of maanden valideren", zegt Marchand.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.Internationaal groeit de interesse voor "instant payments" of "flitsbetalingen". Nederland was onlangs het jongste land om op de kar te springen: daar willen de banken in 2019 de afwikkeling van betalingen binnen vijf seconden mogelijk maken. Ook weekends of feestdagen zullen geen vertraging meer veroorzaken. België lijkt geneigd het Nederlandse voorbeeld te volgen. Ook de banken in dit land werken sinds eind vorig jaar aan een studie over die flitsbetalingen, zegt Febelfin-woordvoerster Isabelle Marchand. Intussen circuleren in de sector een visiedocument en een roadmap ter consultatie. Knopen zijn er nog niet doorgehakt. "Het is de bedoeling dat de banken die documenten de komende weken of maanden valideren", zegt Marchand. (Belga/RR)