De banken in de eurozone hebben afgelopen nacht 463,57 miljard euro aan deposito's geparkeerd bij de Europese Centrale Bank (ECB). Het gaat om het hoogste bedrag dat ooit werd geplaatst sinds de invoering van de euro in het jaar 1999.

Dat heeft de ECB meegedeeld. Het record van vorige vrijdag ligt dus alweer aan diggelen.

De eendagsleningen bij de ECB liepen wel duidelijk terug: van 1,9 miljard euro tot 1,4 miljard euro. Eind 2011 ging het om in totaal 17,3 miljard euro, een record sinds twee jaar.

De enorme toename van de deposito's is hoe dan ook een duidelijke graadmeter van het wantrouwen op de financiële markten. Banken vertrouwen hun overtollige middelen liever toe aan de ECB, dan ze tegen een hogere rente aan elkaar uit te lenen. (Belga/KVDA)

De banken in de eurozone hebben afgelopen nacht 463,57 miljard euro aan deposito's geparkeerd bij de Europese Centrale Bank (ECB). Het gaat om het hoogste bedrag dat ooit werd geplaatst sinds de invoering van de euro in het jaar 1999. Dat heeft de ECB meegedeeld. Het record van vorige vrijdag ligt dus alweer aan diggelen. De eendagsleningen bij de ECB liepen wel duidelijk terug: van 1,9 miljard euro tot 1,4 miljard euro. Eind 2011 ging het om in totaal 17,3 miljard euro, een record sinds twee jaar. De enorme toename van de deposito's is hoe dan ook een duidelijke graadmeter van het wantrouwen op de financiële markten. Banken vertrouwen hun overtollige middelen liever toe aan de ECB, dan ze tegen een hogere rente aan elkaar uit te lenen. (Belga/KVDA)